Ahojte. coskoro si prineniem domov bigla a chcela by som s nim absolvovat zopar skusok. Polovnicka sice nie som a ani ho nebudem vyuzivat v reviri, ale predsa len je to skoda mat polovnickeho psa len tak v panelaku. A ja tiez milujem prirodu, takze by to bola zabava pre mna aj pre psika. No a teraz k veci. Prosim, mohol by mi niekto z vas skusenejsich poradit nejaku literaturu, ktora sa zaobera polovnym vycvikom, beham po knihkupectvach uz skoro 5 mesiacom a nic som na tuto temu nenasla. A este jedna otazocka: Na skuskach musim byt polovne ustrojena? Pretoze iste chapete, ze oblecenie pre polovnikov je dost drahe, teda na to, ze polovnicka nie som. Nestacilo by len sportove oblecenie a vhodna obuv? Lebo v opacnom pripade sa asi nebudem moct zucastnit skusok... Vdaka kazdemu, kto si najde cas odpisat a poucit greenhorna
ustrojena musis byt, ale staci ti pevna obuv, hnede alebo zelene gate, nie maskace, a zeleny sveter, kosela, tricko. to kupis aj v sekaci, vacsi problem bude skor vo vycviku psa, ak nemas kamosa polovnika kynologa, je to problem a teda ta to bude stat nejeke tie peniaze u vycvikara a v neposlednom rade ak urobis aspon FD je to uspech, bigel je velmi tazko ovladatelny a s tymi pudmi loveckymi musis mat stastie.
Skús si zadovážiť psa od niekoho kto sa im aj poľovne venuje a ide mu viac o psov a zachovanie ich povahovavých vlastností a než o plný pudilár z psieho kšeftu. Ten ti bude na dobrej pomoci.
Ahoj,
<br/>ja som mala podobny problem (i ked mam v rodine polovnikov). Vyriesila som to tak, ze som si spravila polovny listok, mozem chodit do reviru a tak cvicit psov. Mam pristup k zverine a nikto ma z reviru nevyhodi, lebo ma poznaju.
www.press.sk/index.php?option=com_phpsho...e&product_id=669 [/]klik
skus tuto knizku velmi vydarena a velmi podrobna . ale najviac ti aj tak pomoze clovek ktory co to uz preskakal . lebo podla knizky ti budu niektore pojmy urcite cudzie . moze sa stat ze viac pokazis ako ziskas .
a ohladom tych skusok pokial to bude vydareny bigel vlohovo mas sancu urobit vlohove skusky , farbiarske malych plemien a farbiarske duricov ale v dnesnej dobe je vela biglov nema na teplej stope takze max tie FD skusky .
Vsetkym velmi velmi velmi pekne dakujem, skutocne ste mi pomohli. Je to pravda, ze bigel sa tazsie ovlada, boli uz aj ludia, co ma od neho odhovarali a teraz nemyslim laikov, ale napr. veterinarka mojej kamosky. My sa ale zapiseme k p. Buckovi a ak som dobre informovana, tak okrem rozhodovania na vystavach je rozhodcom aj na skuskach, takze verim, ze mi ako odbornik poradi a pripadne sa dohodneme aj na vycviku. A keby aj nie, svet sa mi nezruti, do prirody mozeme chodit len tak na prechadzku . Este raz vdaka
chlapci pozname sa dobre ale absolutne sVami nesuhlasim, ja mam len dobre skusenosti ako veterinara nepoznam lepsieho, vynik. rozhodca, a kynolog, a mne velmi sedi ako clovek, vzdy mi pomohol, aj ked nepracoval, ked som potreboval poradit, do reviru ma zobral. SKRATKA s Vami nesuhlasim a myslim si, ze toto nie je miesto pre taketo reci, a mne dost vadia. tak by ste toho mohli nechat. radsej sa bavme o psoch, vycviku...
Ja by som tiez este daco k tejto veci a potom uz hawk k tomuto problemu. Moja kolegyna s nim mala velmi zle skusenosti a znama mojej mamy z prace zas velmi dobre a nevedela si ho vynachvalit. Mozno, ze to bude zniet v tejto suvislosti trochu bizarne a v dostatocnej hlbke to pochopia asi len zeny, ale asi takto: gynekolog je pre jednu zenu uplne otrasny surovec a o tom istom ina zena povie, ze je to najlepsi lekar v odbore. Takze tolko netradicne prirovnanie
Som rada, ze som ta pobavila Ozaj, nevie niekto, kde by som zohnala februarove cislo Nase polovnictvo? Da sa objednat starsie cislo? Celkom by sa mi hodilo, ale v stankoch si ho nenechavaju (vraj vyhaduju!). Pritom pokial viem, tak sa nepredane cisla vracaju. No nic, kazdy sme nejaky. Inak vdaka potom za odpoved
Ak máš prístup k ´zverine´, tak máš v rodine veľa úspešných lovcov - lebo zverina, niekedy nazývaná aj divina je to, čo ostane zo správne ošetrenej ulovenej zvere, resp. mäso pripravené na kuchynské použitie..
<br/>V revíry stretávaš o.i. ZVER...