nevedel by niekto poradit chovnu stanicu nemeckych drotosrstych stavacov moze byt aj z Ciech alebo Moravy. steniatko palnujem az narok ale sa rozhliadam.dakujem
037 7721201 je to kontakt na slovenský polovnícky zvaz v NR. aj pani ktorá tam pracuje má chovnú stanicu a aj dobré výsledky . skús zavolať a popýtať sa:)
Zdravim Vas.
<br/>Vie mi niekto poradit ako donutit psa(NKS) aportovat na suchu?Z vody mi donesie aj slona ale ked chcem od neho doniest zver na suchu tak ani za boha.
skús mu hodit aport cez potok tesne na druhu stranu na breh a aby ho to zaujalo este mu hod do vody kamen (ked ma vodu tak rad )ak to zaberie postupne cez vodu dalej a dalej...ja som mal problem naopak z brehu ano z vody nie pomohol ostrovcek na potoku snad to zaberie...
No skus Ondrej ale k to ma byt nieco drasticke nebude to mat uspech.
<br/>Marceliusko aj toto som skusal on caka vo vode nepojde za tym.Chvilu skusa vylovit ten kamen ale za aportom na breh nepojde.
Tak ja som ho na zaciatku naucil iba zaklad.Bol na vycviku u jedneho chlapika.Ten mi ho vratil ze nevie ako na neho s aportom na suchu a ze ho nechce zlomit
<br/>Ma rok a pol.Dneska sme boli cvicit znova.Najde, uchopi a na pol ceste naspat ju pusti.Na vycvik pouzivam dreveny kozlik obaleny zajaciou kozou.
<br/>Takze neviem ako na neho.
A este som zabudol:D
<br/>Ked mu to hodim len tak do hustim alebo vysokej travy tak mi donesie(vacsinou) a aj pekne odovzda ale ak ma doniest najdene tak nie.
vyzerá to tak že ho ten trener skušal učiť aportovať hravou formou, teda tou, ktoru by mal mať pes vrodenu. tu by som začal od začiatku, aby dokázal pes aportovať na povel. Nechať ho sadnut k nohe, zobrať aport, kusok drevka dať povel aport a druhou rukou, ktoru maš volnu mu otvoriť papulu vložiť aport a trošička rukou pridržať aby ho nepustil. Ked už aport bude brať sám na povel, tak v tomto cviku pokračovať aby ho začal brať sám zo zeme a postupne prinášať volne z dialky. Pes tu prvu časť zvládne zhruba za 2 až 3 týždne a ka ho začne brať sám zo zeme, tak máš v yhraté. Treba dbať na to že je to tvrdý a náročný výcvik pre psa, preto to neprahnať s trvaním výcviku max. 5 min. a hlavne vela chváliť a chváliť a po výcviku to spojiť s niečim príjemným pre psa vychádzka a pod.
Dobry den
<br/>Tak ako pan Banas?
<br/>Ta metoda ktoru mi poradil evidentne nezabera.Skusam dalej ale ma ma takzvane"u prdele"
<br/>Nie nieje to az take hrozne ale vidiet ze ked dostane povel tak sa doslova boji.
<br/>Ale mimo toho posluch velmi dobre.
<br/>Miro
Nazdar asi na mě budeš nas.. ale dám ti jenom jednu radu najdi si cvičitele psů který bude nejdřív pracovat s tebou aby jsi pochopil co je pes a pak napraví chyby co jsi udělal ty a ten rádoby cvičitel psů ke kterému jsi dal zkurvit psa