Nemusíš veriť. Čo sa týka IŽ, horšiu pušku som ešte v ruke nedržal. Vyzerá akoby ešte v Rusku bola vojna a všetko rychlo, rychlo. Nastreloval som 308W, je to jediná puška čo mi rozťala nos:-o
IŽ-ku som chcel pre jniora-ale odhovorili ma hlavne koli tomu nastrelovaniu.Kamos ju ma v 308W a este jeden fanatik tusim v 30-06.NAstreluju a nastreluju.NA tom optika so sv.bodom EDENBERG.Tak si to predstav.Nakoniec som zohnal ZBK 110,dal urobit velmi pekne drevo a hotovo.Ale ako vravim.Niekomu to staci v tejto kvalite a cenovej relacii takze je to o.k.
no poznam minimalne dvoch ludi co s nou poluju a su spokojny, mozno ide aj o dany kus, ale nezatracoval by som tuto lahku, lacnu a dobru pusticku, hlavne 308w. ich vysledky hovoria za vsetko.
Ja ju mám tiež, .30-06, normálne vyzerala ako vzduchovka, ale dal som si spraviť
<br/> celopažbu a to už vyzerá ako puška. S presnosťou som maximálne spokojný, kam
<br/> namierim, tam to padne (teda pokiaľ to nepokazím). Poznám ešte zopár ľudí, ktorí
<br/> ju majú v iných kalibroch a taktiež maximálna spokojnosť, najmä pokiaľ ide o presnosť.
<br/> Ale netvrdím, že sa nevyskytnú aj nepodarky.
S presnosťou som ja osobne nemal problém, jazvec na 100m žiaden problém ale ten spätný ráz. Ja som prevažne poľoval s 7x64 a 30-06 ale niečo také ako prvý raz streliť z IŽ 308W a nečakať takú ranu no konec. Mám vojenskú nastrelovaciu stolicu ruskej výroby, dosť ťažkú ale čo to s tým robilo! Nedostatky: spúšť, opracovanosť, spätný ráz,
<br/>Výhody: super hlaveň, váha, cena
Vážený marrko to čo uvádzaš by bola pravda ak by zákon bol platný!!! Stále však ide len o návrh zákona, ktorý ešte nebol schválený tj. nenadobudol žiadnu účinnosť. Nechcem sa ťa doknúť, každý je omylný, ale do budúcna si radšej riadne preštuduj a over veci predtým ako ich vypustíš do sveta.
<br/>
<br/>V súčasnosti je tzv. ,,vojenské strelivo´´ kal. 7,62x39 zakázane vzhľadom na prítomnosť oceľového jadra, podľa platného zákona o zbraniach a streliva je definované ako strelivo s priebojnou strelou. Súčasný zákon definuje ako priebojnú strelu strelu, ktorá obsahuje jadro z tvrdého materiálu resp. celá strela je vyrobená z tvrdého materiálu. Čo je tvrdý materiál sa už nikde neuvádza...
Potom co si ma upozornil ze je to len navrh overil som si to a zistil som ze mas pravdu a tym ktorych som uviedol do omylu sa ospravedlnujem. Pracujem v zahranici a tak nemam prehlad ci je nejaky zakom prijaty alebo nie, jedine len cez internet. Takze dakujem vopred tomu kto mi da vediet aj cez toto forum ze uz konecne ti nasi ministri ten zakon prijali.
plne súhlasím s tým názorom je to perfektna flita či lese alebo na poli na lanštiaka,srnca, polovne poloplášte Prvi partizan, SaB, Barnul, sa správaju ako akékoľvek iné poloplášte, česky celoplášť KOPA má trocha väčši rozptil ale dá sa to na 100 m do 10cm nie je problem a pri presnom nasadeni je to celkom jedno či je to 7,62x 39 alebo 12,7 x 100 ten kto nevie strielať tomu to nepomôže ak použije celu dostupnú škálu kalibrov.Nechcem tu vychvelovať IŽ-ku ale si myslím že technicky dobre vymakaná ostatne Rusi su známi svojou kvalitou v tomto sortimente otom je škoda polemizovať (7,62x39) je dobre vydarený. Až na tu našu zaspatu legislatívu používaju ho po celom svete, možno tá otázka času sa konečne aj unás zobudi a dostanesa tam kam právom patrí a bude sa môcť využívať bez problémov.A to vojenské strelivo to je iné téma stým sa bude treba asi trocha legislativne pohrať,
mauzi, alebo kdo má skúsenosť so strelami BARNAUL, ako sa javia oproti povedzme SaB a tiež Barnaul FMJ celoplášť po zásahu líšky. neznehodnotí jej kožušinu?