ahoj, ja sice polovnik nie som, ale zapaleny fotograf. ako hladat tie spravne miesta, kde by mohli mat jelene suboje? pripadne, ktora hodina je najvdacnejsia?
Dnes ráno, keď som odchádzal do práce., 6:15 hod. Z diaľky sa ozával podľa všetkého statný kus.Také ručanie som dávno nepočul. Nádhera, hneď je deň krajší.
vcera vecer paradna ruja pri sidlisku:-p,jeden jelen zbehol asi 50m od nablizsieho panelaku a zacal rucat,dalsie tri sa ozyvali z okoliteho lesa .trvalo o asi 30 min.
Ulplynulu noc som stravil v lese- zapad levocských vrchov. rucali vytrvalo das 6 kusy. Dobrý flek mi vyfúkli chlapíci na samuraji, ale po hodine to vzdali.
<br/>Rano som sa vydal za ručaním... na 30 krokov pozoroval paroháča
chcem sa spýtať a vysvetliť toto: podla kritérií selektívneho odstrelu sa za jelene suce na chov považuju : jelene, ktoré dosahujú min. parametre parožia chov. jeleňov stanovené vo všetkých ukazovateľoch v závislosti od veku ako aj jelene , ktorých dåžka kmeňov alebo bodová hodnota je menšia max. o 5% od uvedeného parametra, t.z. jeleň je chovný ak splňa všetky kritéria podla veku, alebo ked splňa všetky kritéria podla veku s dlžkou kmenov a bodovou hodnotou je v odchálke 5%? Alebo ak jeleň nesplňa jedno kritérium (dlžka strednej vetvy) ale dlžku kmeňov áno je považovaný za chovného?
Taktiež som vyšiel v noci po pobednej len tak popočúvať, ale keďže bolo zatiahnuté, bolo pomerne teplo. A neskoršie dážď, ktorý pretrváva doteraz. Mám pocit, že sa to pre to počasie troška oddiali.