Vcera sa mi podarilo privabit takeho 3-4rocneho chovneho jelienka-ozval sa len par krat...a za šera sa sem tam nejaky ozval.ale na vikend hlasia mrazy tak to urcite zacne!!!!
Včera večer a v noci krásne revali a dnes som už zmoknutý doma. Poondené počasie a vyzeralo to tak sľubne. Počul som 5 kusov z toho dva silné podľa kamaráta. Počkáme na vyjasnenie, ale sľubne to nevyzerá.
ja som bol cez vykend ked bolo este jasno a so soboty na nedelu to bolo super..rucalo asi 8jelenou jeden rucal a rano o 7:30 no nadherna noc to som este nazazil;)
krasny pohlad dnes, okolo pol siedmej vecer,este dobre svetlo a jeleni uz rucali jak divy, videl som vybehnut na luku najpv jedneho fesaka, ktory bol pri dvoch laniach a o chvilku mu zakontroval druhy ktory tiez vybehol s lesa na luku a pod ho za sokom a potom zasli za stromy a uz bolo len pocut,ako sa castuju kto ma lepsi hlasisko, pekna podivana
joj rano som zaspal tak som nebol ale o 10 som isiel na prechacku so psom a vyniest niejake prmivo .a o pol12 zacal ruct jelen za 10 min sa mu ozval dalsi ale teras idem tak za 10 min zas
Nič nepíšu. lebo sú všetci vonku. U nás toho roku asi najlepšia jelenia ruja akú pamätám. Bude niečo na tom, že je dosť jelenej zveri. V chotári, kde po minulé roky boli dve alebo tri rujoviská teraz ručí okolo 10 jeleňov to myslím samozrejme aj kadejakých bočných mladých pútnikov, ktorí sa mocú a hľadajú nejakú bočnú jeleničku mimo hlavného jeleňa. V sobotu večer som videl nekorunového desatoráka, ktorý mal pri sebe jednu jelenicu a bolo tam aj jelienča. Ale bol ticho hoci nad ním cca 200 m ručal iný pravdepodobne starší hlavný jeleň. V nedeľu ráno mrholilo ale ručali tiež. Jeden mi zlostne odpovedal asi pol hodinu od 7,30 do 8,00 ale nezdvihol som ho z ľahy. Popri tom 2 svine so siedmimi prasiatkami ale boli také mini, že treba počkať nech trochu podrastú. V novembri by mohli byť akurátne.
Cez víkend som bol pri Bardejove a revačka šla aj v daždi, ale večer začínali až po zotmení. Ráno to bolo lepšie, občas nejaký mrnkol aj cez deň, ale nič moc. Videl som veľa holej a jelene sa ťahali okolo nich. Pekne som si to vychutnal a celkom úspešne som potrénoval s rohom;).