Dnes ráno perfektný zážitok:na svitaní sa sporadicky ozýval jeden jelen pod hr.lesa adole na lúkach sa mu začali ozývať daľšie dva.K tomu najbližšiemu som sa potiahol ale nemal som vábec,tak som skúsil len tak na rukách...čo sa potom začalo diať8oMal vyče desať jeleníc ,ale vybehol až von,mal som ho na takých 70m-chovná trojka okolo160b -zo psom sme sedeli na riti a nechápavo krútili hlavami,čo to za ruja 4.septembra.A to nás ešte obrechal dosť intenzívne srnec ako sme sa k nemu ´´revajúc´´ ťahali:)
robo mas pravdu nechapem aj ja vonku teplo ze sedim na posede v kosuli a jelene rucia tak skoro to tu este nebolo ale este to nieje to prave orechove:)
Včera večer napriek teplu a dažďu sa v okolí Ružína ozývali na cca 1 ha štyria. Jeden 8-10 torák (nestihol som sopliaka načítať) ma vystrašil skokom cez cestu možno 10 metrov predomnou. Beťár, počkal si na mňa, aby mi mohol zvýšiť tepovú frekvenciu:liar: . Ale aj tak bolo pekne - ako vždy vonku! Dnes idem zas ......
Asi nie, spodná výsada na ľavom kmeni má trocu zahnutý hrot a na pravom je rovná. Zaujímavé, že je už vytlčený, u nás je jednotka ešte všetká v lyku...
<br/>
<br/>Jaro, prosím, môžeš dať link, kde si tú fotku našiel?
<br/>
<br/>K téme: Pomaly sa začínajú ozývať aj u nás, ale ešte to nieje to pravé. Idem pozrieť aj dnes večer, po ochladení by sa mohli trochu rozhýbať :]
Johny, majú na to ešte necelý týždeň aby sa dozvedeli že už to začalo a majú sa ozývať celým Liptovom.
<br/>V utorok 16.9. nastupujem a určite sa ohlásim.