Slovensko je typická ukážka skanzenu v rámci EÚ. Nielen čo sa týka medvedej populácie - to isté je odstrel sluky. V iných krajinách EÚ sa strieľajú desattisíce kusov, ale u nás sa samozrejme odstrel zakáže. Popritom aspoň u nás je, resp. bola taká situácia, že pri 45 členoch nášho PZ sa strelili každú jar možno jeden - dva kusy. Poznámka: poľujem 20 rokov a sluku som ešte nestrelil, ale ide o princíp.
Podľa počtu príspevkov nás lovcov slúk asi veľa nieje... Kôli trom-štyrom sa neoplatí na ministerstve papier míňať.;/
<br/>Keď je debata s absolventami pomocnej školy, tak je príspevkov neúrekom...
Esíčko, táto téma má 24 strán. O tom, čo si myslíme o zrušení jarného lovu sluky sa tu už napísalo hodne. Nejde o nezáujem o tému, je to asi skôr o únave.... Mňa už unavuje niektoré veci opakovať dokoola. A nemyslím si, že tí, ktorí o povolení lovu sluky rozhodujú, toto fórum čítajú. SPZ a Komora evidentne nerobia nič extra pre zachovanie tejto tradície, takže je to viac menej hádzanie hrachu na stenu....
myslím, že si to vystihol. pýtal som sa skúseného poľnohospodára, čo spraviť v takomto prípade - hádzanie hrachu o stenu. tvrdí, že treba odstrániť stenu, aby hrach padol na úrodnú pôdu. a že aj kúkoľ treba dať preč, potom sa mu bude dariť.
Nejde o počet strán a o opakovanie sa... tému som otvoril aj preto, aby sme sa navzájom informovali ohľadne prípadných zmien u kompetentných fešákov...
Keď sme už pri tom vzájomnom informovaní sa - odporúčam prečítať článok o sluke v poslednom Hubetrlove. Nechcem týmto robiť Hubertlovu reklamu. V podstate už druhý rok neodoberám Hubertlov, ale teraz mi nejakým záhadným spôsobom jeden došiel
no ty si mi dal!:{... takééé veľkééé na čítanie. no klobúk dole, že si to vyštrachal. argumentácia veru závažná a poučná. toto by si mali povinne čítať hlavne najlepší z najlepších. a ich prisluhovační spolutvorcovia na mp sr. mám silný dojem, že ani tvorcovia predpisu celkom nevedia, čo popísali. no čo už.... hlavná vec, že všetkým postačuje drístanie úradníkov a ,,aktivita,, spk.
A čo tak výnimka z luvu na tento rok??? Zrovna dnes by bolo pekné, keby sa niekto vyjadril z kompetentných. Ale tak ako sme pred rokom konštatovali. Tento rok sa už o to nikto ani neobzrie. Hlavne, že by sme mali pri voľbách prihliadať, kto stojí za nami, poľovníkmi;/. Podľa mňa, nikto už tento rok z našich riadiacich orgánov túto problematiku neriešil. Či sa mýlim??? Bodaj by som sa. No čo páni...nerád sa miešam do internetových diskusií...ale rovnica pána...je čistá, priezračná...či zle som načrel?
p.zuzanka vaše pocity su tu dost nepodstatne ,skuste hodnotit sam seba a nie druhych podla vašich pocitou,apropo u nas je ešte kopa snehu ,takže po slukach ani chyru