ja chodim tiez druhy tyzden do lokality okolo 450 m nad morom a tam tahali velmi pekne ale skoncil tah predvcerom. Chystam sa dnes pozriet do lokality okolo 950 m nad morom a predpokladám ze tam este tah bude (este len teraz sa tam sneh rozpusta)
Podla PaR č.3, str.7"od 16.marca do 30.apríla v celkovom množstve 4000 ks na rannom a večernom ťahu brokovou zbranou na základe platných povoleniek na polovačku.Poľovník môže uloviť v tom istom revíry v čase lovu IBA JEDNU SLUKU a v revíry ich možno uloviť za sezonu najviac 50 ks.O počte ulovených slúk vedú užívatelia PR podrobnú evidenciu a priebežne zasielajú hlásenia na LU a tie na MP".
Preboha....to načo 12 ? Ozaj stačí jedna za život, ktorá na mňa ešte len čaká alebo ja na ňu;) ak sa nepodarí nič sa nedeje, osobne by mi stačilo aj vidieť pekný ťah, pozdraviť klobúkom a ísď domov ...
Takto to cítim aj ja. Sluku som neulovil a keď neulovím, nebude to žiadny smútok. Mne osobne stačí, keď sluku vidím, pozdravím a vychutnám si vychádzku v novej poľovníckej sezóne...
Tak tak, na sluky sa stále teším ako malé decko. To si nahodím golfky, košeľu, kravatu, stavača (prípadne aj zbytok mojej svorky) k nohe a poďho von. Samozrejme na hlave širák aby som mal čím sluku pozdraviť. Už som počul aj také názory, že minule som pozdravil a potom som už sluku nevidel. Ja som tiež zatiaľ len zdravil a ešte som žiadnu dlhozobku neulovil.
Ja som na tom úplne tak isto len vynechávam golfky a kravatu. Sluku som ešte nevidel. Naposledy mi vyletela v decembri, keď sme mali spoločnú pre hostí. Takže na prvý jarný pozdrav stále čakám.
Ja som zamával v sobotu dvakrát a v nedeľu raz..Chystám sa vyskúšať cez víkend vábničku od pána Mihálka a už sa neviem dočkať..Prajem všetkým príjemné privítanie posla jari..
Ja som bol predvčerom a počul som ich, ale pred zotmením začalo pršať, tak stichli a ťah nebol. Dnes trochu padal sneh okr. VK a veľmi sa ochladilo - asi to bude na deň dva stop ich aktivite.
No Ivko, tu je obnovec, v noci napadlo asi 2-3 cm snehu a pravdepodobne cez víkend to nebude iné. Pre prípad sa Ti však ohlásim, rád by som bol pri skúške toho zázraku.
v nedelu 3 (solo), v pondelok ja nic, kolega o 200m dalej 3xparka 1 solo, v utorok 1solo, 2xparka z toho jedna hlucha, tah zacina cca 18.25hod, rano som bol tiez popozerat na obnovci ...