Po prepočítaní hlasov je to 4 ku 4.Ak nepočítam môj. Ale aj ako dvojročného by som ho nestrieľal kvôli hmote. Zajtra vám prajem veľa šťastia pri love srnca.
Chlapi bolo to fotene na južnom slovensku 10.5.08 sanku som mu neotrhol takže ju ani nemôžem doniesť :] podľa mňa je to druhe parožie ale krasna hmota, tento víkend 17.5. som videl na východnom slovensku troch mladých srnčekov ešte neboli ani celkom prefarbene a parôžky ešte v liku takže až tak o dva týždne budu mať vytlčene. Bol by som rad aby ste sem hodil aj niekto iný fotky a aby sme mohli porovnávať a určovať vek je to zaujímava debata.
<br/>
<br/>Lesu a lovu zdar.
zdravim , chlapi s tymi sankamy velmo nemachrujte lebo uz som videl komisiu ktorej clenovia podla sanky hadali kazdy inak a rozdiel medzi nazormi bol aj 4-roky!!! , ale tohto srnceka sa to samozrejme netyka, tento by mal zuby ako "kon", lovu zdar.
vždy ma na CHPT uchváti odhad veku srnca 12 - 15 rokov, podľa mňa je to už nad 10 rokov skoro nemožné, nerátajúc to, či sa to vôbec môže dožiť... ja zbieram sánky z každého kusu čo strelím či nájdem (aj holá) a učil som sa a stále sa učím sám, lebo odborníkov je málo, hlavne v okr. a rgo komisiách:{
<br/>ja som zo severu a u nás by som mu dával 2 - 3 roky (pekne prefarbený, na I. priskoro vytlčený) ale kedže by mal byť z juhu, nedivil by som sa, keby mal rok... najviac podľa mňa zohrávajú miestne podmienky (kvalita lokality, veková štruktúra a pomer pohlaví)...