Abba - s Tvojím názorom o ulovení srnca po ruji resp. ku koncu srnčej ruje ,, dobrým poľovníkom ,, nesúhlasím. O dedičnosti je popísané aj v momentálne na knižnom trhu najčerstvejšie dostupnej knihe od Jozefa Herza - Srnčia zver, príp. aj v iných knihách zaoberajúcich sa srnčou zverou.
<br/>Johny- k trofeji neni čo dodať - super. Úspešnému lovcovi treba len pogratulovať ,, Lovu zdar ,, !.
zdravim pani, tak ako to vlastne je? usetrit tie stare srnce do konca ruje, alebo nie? vdaka, PS: ten srnec johny je krasny, ale neviem ci som nepozorne cital alebo nie ale nevsimol som si tam nikde vek toho srnca ,dakujem a lovcovi uprimne gratulujem LOVU ZDAR
Prave som sa vratil z vonku, po 3 - 4 dnoch len takeho "natahovania" u nas uz prepukla ozajstna ruja. (myjavske kopanice, medzi 400 a 500 m. n. m.)
jedna otazočka ak ste niekto nieco bodobne uz spozorovali kamos v sobotu strelil srnca a ten mal na spodnej strane tela 5 ks vyrastkou vo velkosti od 3-8 cm nepravidel. tvar mensie su normalne osrstene vetsie uz nesu znamky obdratia srnec bol v normalnom stave vaha 16 kg na vnutornych org. nebola badatelna zmena predpokladam ze dnes rano sa dostal na veterinarnu stanicu bohuzial foto mi nejde vlozit jednalo sa asi 9-11 rocneho srnca trofej bud starobou alebo chorobou slaba
tak panstvo to co som mal moznost vidiet v sobotu uz je aj v polovnictve jedna sa o nadorove ochorenie srncej zvere tak to bude pekne na draka ak to prepukne
Stvrtok rano t.j. 17.8. som rano pozoroval srnca III v.t. hladajuceho nosom pri zemi, neskor v sobotu rano 19.8. taktiez rano silny srnec III.v.t. nahanal srnu v kruhoch v lane psenice... tot moje pozorovania z konca minuleho tyzdna.... Jedná sa o revír obce Malý Kiar...
Ahoj Valdo,polujem v okrese Svidnik ,kde je jelenia oblast ale mozem potvrdit ze aj u nas ruja vrcholi bol som vonku asi pred troma dnami a bol som prekvapeny hojnostou kvalitnych srncov co v nasej oblasti neni kazdodenna vec,vydel som troch medailovych srncov ,unas je to asi tym ze sa kosenie luk vykonava neskvor a odstahovanim vlkov do pohranicnych casti Polska,mame kvalinych srncov na udelenie zlatej medaily co v nasom reviri predtym nebolo samozrejme tu zohrava aj disciplina clenov PZ,som v tomto zdruzeni hospodarom a som velmi rad ze pristup clenov k odstrelom srncov urcenych vekovych tried je zodpovedne,inak si sa to neda.lovu zdar.
No presne ako pises, neda sa strielat vsetko co oku lahodi, ja som napriklad tento rok nestrelil srnca, no mozno sa este zadari... Kazdopadne mi prislo zopar peknych trofeji pred lauf ale vo sne by ma nenapadlo vystrelit... Mojmu krstnemu sa ale zadarilo, strelil srnca odhadovaneho na 10 rokov ale trofej este stale spada pod zlato. Neviem si predstavit aky mohol byt tento srnec pred 2-3 rokmi. Paradoxne je ze bol streleny hned za dedinou kde by clovek sotva cakal takyto extrem tak isto nas hospodar strelil 500 m od dediny pred 2 rokmi strieborneho srnca, nepravidelneho desatoraka... Tak snad sa tej srncej dari
<br/>Vela uspechov a lovu zdar !
Ahoj , som študentom Technickej univerzity vo Zvolene a robím bakalársku prácu o výskyte nádorových ochorení a hlavne fibromatózi u srnčej zveri . Chcel by som ťa poprosiť , či by si mi vedel poslať fotografie o takomto srncovi a poprípade poskytnúť základné údaje o mieste jeho ulovenia , čase , hmotnosti... na moju e-mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. , veľmi by si mi tým pomohol , dopredu ďakujem a Lesu a lovu zdar .