no s tymito magormi by sa patrilo uz narobit poriadky...nie je horsie ked sa hodinu blizis k jelenovy a zrazu pocut z dialky ten krasny zvuk....vrrrrrrrr...a jelen je prdeli a dobru hodinu ani nemrnkne...
no s tymito magormi by sa patrilo uz narobit poriadky...nie je horsie ked sa hodinu blizis k jelenovy a zrazu pocut z dialky ten krasny zvuk....vrrrrrrrr...a jelen je prdeli a dobru hodinu ani nemrnkne...
Konečne som aj ja tento rok počul ručať jeleňa. V nedelu okolo 22.30 jeden mladík (aspoň podľa hlasu) ručal 200 - 300 m za domom v kukurici. Druhý sa ozval iba raz, lebo to bol trochu iný hlas, podstatne mohutnejší. Včera večer pršalo, ticho, dúfam, že dnes zase budú ručať.... Počasie sa ukazuje pekné.
V pondelok sa mi postastilo dostat sa do reviru a na tuto dobu paradny koncert. Ozyvalo sa zo 10 jelenov uz od 18tej a obhliadol som 3 jelene. Jeden na rozhrani III. -IV. VT a dve II.-ky. Som zvedavy ako to bude pokracovat, ked zacali tak skoro.
Včera sme aj s lubom22 sedeli v stácej hore pod kosodrevinou. Pekné rúbanisko. Cesto sme mali pri ceste srnca 3 - 4 roky, ihličiak asi 15 cm zahnutý do zadu, čistý výrad. V rúbanisku lietali jariabky. O 19tej mi vyšla jelenice. Bola sama. Mals som ju na 40 metrov asi 5 minút. Dúfal som že sa za ňou vytiahne nejaký jeleň ale nič. Prvý jeleň zaruča 19,26 a potom ešte v priebehu pol hodinky sa ozývali. Potom už ticho. Ručali až hore v kosodrevine.
Vysoke Tatry-Furkotska dolina: od stredy sa tam nic zaujimave nedialo, sem tam sa nejaky ozval, ale dost nesmelo, akurat vcera v noci to zacalo vyzerat ako sa na ruju patri
Tato ruja sa mi vidi nejaka divna...pocasie super...jelenov je aj holej ale revacka slaba...vcera som po dlhej dobe pocul intenzivne sa ozyvat 3 jelene ale okolo nic!!!a to som mal pod sebou cely revir?!Vtacnik