A stavy vysokej sa uz zlepsili? Ked som tam bol naposledy, pytliaci, ci vlastne nezamestnani hladni obyvatelia Kolbasova a okolitych dedin to tam poriadne "vyhasili".
No myslim ze sa to celkom pekne podvihlo, pred dvoma tyzdnami som pravidelne rano pozoroval celkom pekny pocet pasucej sa vysokej (podla situacie od 5 po 15 kusov) ostavali az do pol 7 rana tak zrejme neboli v noci plasene No ale tak celkovo je to lepsie... A s tymi hladnými mas spravdu, len myslim ze to nie je v hlade a nezamestnanosti ale v celkovom chapani polovnictva niektorými tiezpolovnikmi, ale to je uz z ineho sudka... Zajtra zacina lov, povolenka vo vrecku, este pocasie a hor sa...
Tak chlapci LOVU LESU, lebo ja si na jelena, tak ako aj po ine roky asi nevystrelim. Zatial iba jeden sestorak za sest rokov. Uz 12 zacina prvy doprovod, tak sa aspon navabim a mam taky pocit, ze aj nadohladavam. :liar:
Kdesi na rozhraní Krupinskej planiny, Javoria a Ostrôžkou (rozhranie okresov VK, LC, DT) : V piatok večer sa ozývali hľadajúce jelene, v sobotu ráno však oteplilo a začalo pršať takže ani nemrnkli. V nedeľu ráno sa však znova začali ozávať. Jelene začali toho roku ručať asi o dva týždne skôr ako po minulé roky ale to bude asi tým ochladením spred týždňa. Ozajstná ruja bude až koncom septembra.
Včera asi o 21 hod v snahe o čo najtichší odchod s rujoviska som sa takmer zrazil s medvedom,títo turisti ma začínaju važne hnevať.Mám pocit ,že sa blíži doba ked sa na nich začne viac hladieť jedným okom.Začiatok ruje zda sa dobrý.
Hej teraz človek nevie či má ísť potichu a riskovat pusu od maca alebo lomoziť a vyplašiť všetko naokolo ... dúfam že v budúcej sezóne už mimovládky nebudú môcť zasahovať do plánu regulačného odstrelu medveďov a my budeme mať viac času na jeho ulovenie ako dva týždne, ktoré nám teraz ostávajú po ich birokratických a hlavne úmyselných naťahovačkách času.