Dnes som bol na tej výstave a neviem čo povedať. Je to také ako po iné roky. Zopár stánkov. Ale dá sa tam nakúpiť lacnejšie ako v obchode. Napríklad Fomei má zľavu 6% na ďalekohľady a myslím 15% na puškohľady. A oblečenie sa tam oplatí. Vypočul som si našu mladú elitu vo vábení (rok čo rok sa nám rozrastá, tento rok ich súťažilo 14), pozrel niake dovolenky a šup domou.
Zatiaľ som sa radil s puškármi. Ich názor je - asi väčšia výrobná tolerancia zadnej časti záveru / záverová matica /. Dovozca zbraní steyr p.Kuruc povedal, že to je normál. Chcem napísať priamo do firmi, aby sa vyjadrili k tejto záležitosti. Mám aj iné zbrane v tomto kalibri / 8x57JS/napr. Rossler titan LUX a tam sa záver pri strieľaní naprázdno ani nepohne.
posli mi majl na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., poslem ti to mailom
Páni ja chcem len uviezť jeden poznatok, ktorý sa mi stal. Rozhodol som sa k tomuto na zaklade toho, že som našiel inzerat na e-zbrane.......predam trojak 9,3x72 16/16 .....Tento dotyčný pán dovaža zbrane z Nemecka. Na tom samozrejma nie je nič zlé a ani nezákonné.
<br/>Dotyčný pán V.G. od Veľkého Krtíša však takuto zbran dovezie, navoskuje a pri predaji vás uistí , že zbraň má platnú aj tlakovu skušku. Samozrejmä nikto z nás nie je taký odborník, čo pozná značky rôznych krajín a oblastí čo sa týka tlakových skúšok. Zaujímavé je, že zbrane maju prepadnutú tlakovku 5 a viac rokov a aj napriek tomu mu tuto zbran zapíšu do zbrojaka, bez toho aby doložil protokol o tlakovke aj napriek tomu, že podľa vestníka je viditelne že je tlakovka prepadnuta. No a zlatý kliniec nastane pre šťastného kupca keď príde zapísať zbraň a zrazu vám policajt oznámi nemate tlakovku , choďte si urobiť tlakovu skušku. a báááác.
<br/>
<br/>Takže páni, dámy ak budete rozhodnutý že idete z týchto končín kupovať pušku zoberte si vestník so značkami , ktorý vám radi pošlu z Lieskovca Konštrukta Dubnica nad Váhom a overte si či vás dotyčný nezavádza.
z nemecka atd som co to uz doviezol i ja a vzdy som pri starsich kuskoch bezal na tlakovky a rada pre kupujucich od dovozcov - kseftarov, tvrdo vyzadujte slovenske znacky i s protokolom, su neprehliadnutelne
No to som si myslel aj ja, keď som volal na policajný okrsok odkial som zbraň bral , tak náčelník tohto odd. zjavne držal v dobrých vzťahoch s predavajúcim a vysvetlenie do telefonu bolo v znení : tlakovky to má a hotovo a ak sa to niekomu nezdá tak si ich dajte urobiť. Keď som mu povedal , že podľa čoho na to prišiel tak vyjadrenie bolo , že aj on je človek a môže sa pomýliť. Skôr ma zaraža ta skutočnosť, že keď chce niekto predavať zbrane a strelivo potrebuje licenciu a na takýchto kšeftarov , ktorý do roka otočia 20 a viac zbraní zákon neplatí???:[:[