Ahoojte!
<br/>
<br/>Chcel by som sa spýtať na montáže. Trocha ste ma dostali do pomykova s montážou od Kozapu. Doteraz som mal na guľovnici 8x57JS asi 10 rokov montáž, ktorá pravde podobne bola Kozapácka. A držala. Odišiel mi puškohľad, ale ten bol nejakej postruskej produkcie tak zrejme už mal na to nárok.Kúpil som nový puškohľad ale ten má priemer 30mm tak potrebujem novú montáž. Lenže nič cenovo prijateľné (okolo70-100 EUR)okrem Kozapu som nenašiel. Naozaj nedoporučujete tieto montáže? Čo by ste poradili za prijateľnú cenu?
Nazdar chcem sa spitat u QR montazi ci zalezi na sirky siny a kalibru keby som chcel jednodielnu?mislim ci z nej nebude trcat z tej siny a ci sa mi nebude zasekavat nabojnica pri prebyjani.Pozeral som sa na ich stranku a tam som nevydel uvedene ziadne rozmeri tej montaze.
ono ta montaz sa vybera podla typu zbrane. Niekde je tam taky konfigurator kde to lahko zistis. Pokial tvoja zbran v zozname nie je, treba sa spytat predajcu, niektore sedia aj na zbrane co nie su v zozname. Pripadne gunmaker montaz, tu upravis ako potrebujes.
Ak ti teda nevyhovuje Kozap - ja ho mám na svojej guľovnici cez 3 roky bez problémov - tak skús montáž od moravskej firmy FAO. Majú rôzne typy montáži - prepokladám, že tebe ide o klasickú násuvnú oceľovú montáž, tam sa zmestíš do cca. 100 Eur. Pozri si ich stránku : www.factory-arms.com/. Ich montáže sú vcelku dobre hodnotené a zdajú sa mi robustnejšie ako od kozapu. Nič lacnejšieho a reálne trvalo funkčného nezoženieš. Potom jedine QR od leupoldu objednať cez net, resp. dať weavrovu lištu a na to môžeš potom navešať čo chceš.
Nazdar Budos pozri si v bazare mas kontakt na puškárov je tam telefón na p.Šuttu z Dechtík robí velmi kvalitne montáže zavolaj mu a budes určite spokojný
Môžem Vás poprosiť o radu?
<br/>Aké skúsenosti máte s montážami ČZ alebo Kozap?Mám konkrétne na mysli jednodielnu montáž na guľovnicu ZKK 600.Je tam totiž iba jeden malý záchytný zub v zadnej časti.Stará montáž na takúto guľovnicu mala operný kolík aj v prednej časti.Stačí toto nové vyhotovenie na klasické ráže 7mm?
Ked do fora polozis otazku, BUD TAK LASKAVY a pockaj aspon par dni,nez vsetkych posles do prdele. Potom sa necuduj,ze kazdy prekypuje ochotou ti nieco napisat,priatelu....
mal som a v pohode ocelova pevna nisia uplne v pohode ale siel tam dat tusim max 40-42 mm dalekohlad ak sa doma poprehrabujem je mozne ze niekde je ak mas zaujem
Pevné násuvné od Kozapu sú teraz v pohode, boli u nich problemy s imbusovymi šrobkami /mali snahu sa strhavať - nekvalitny materiál/, ale teraz už kozap dava nové pevnejšie. Samotný materiál montáže je kvalitny. Kozapy maju viaceri ludia v okoli vratane mna a zatial spokojnosť - nastrel držia. U kozapu jedine nechod do schwenkoviek - ak chceš dávať dole optiku zvoľ radšej weaver lištu. Ak otočnu tak jednine nemecku - napr. spomenutu Era.