Lumix fz 50,si kludne mozes kupit,robi perfektne fotky ,ma dobru optiku,dodre sedi do ruky,a ak sa vyzivas vo funkciach tak ich ma pozehnane.Cena je priazniva,tak nevahaj a kup si ho.Ja som pouzival klasicku zrkadlovku aj s teleobjektivmi + prislusenstvo,ale som rad ze som sa toho vsetkeho zbavil,a podstatne som tym odlahcil svoj batoh. Pritom lumix ti urobi taku istu sluzbu,ale najdu sa aj kritici co budu poukazovat na sum a kopu inych veci ale toho si nevsimaj.Len nezabudni ze digital je o nieco pomalsi od klasiky.
Záleží aké fotky chceš robiť. Pozri si môj fotoalbum,takmer všetko je fotené Panasonicom Lumix DMC FZ20. Ale pozri si album napr. Godiho a to je už fotené troška inou technikou;)
<br/>Do 40m je Lumix(aspoň môj) na fotenie zveri dostatočný. Na väčšiu vzdialenosť je už zoom nedostatočný a digitálny neoporúčam-fotka je veľmi nekvalitná.
<br/>Pokiaľ budeš sviatočný fotograf-kupuj, za tú cenu ti to plne stačí. Pokiaľ sa však foteniu chceš venovať seriózne....nuž radšej pošetri a kúp kvalitné telo+objektív.
pls ak ma niekto skusenosti s 18xoptickým zoomom tak mi nieco poradte ja mam len 14 rokov a zacinam fotit zver velmi sa o to zaujimam. fotak uz mam takze ohaldom toho mi nemusite radit. dik za pripadne odpovede.
Jednu otazku mam aj ja, co fotenie v zime? pri nizkych teplotach, v manuale mam prevadzkovu teplotu od 0 do 40 stupnov celzia, treba sa toho drzat? aka je minimalna teplota? ako sa moze fotak poskodit? nejake finty? viem je to viac ako jedna otazka...
Digital ti pojde aj pri minusovych teplotach,len rataj s tym ze bateria sa ti rychlejsie vybije,funkcie budu pomalsie.A hlavne nezabudni: ked prides domov ,skor nez okusi tvoj fotak teplo tvojho domova,vytiahni si bateriu,fotak daj do puzdra,alebo ho omotaj svetrom ,a nechaj ho aj niekolko hodin takto v batohu,a mas zarucene ze sa ti nezarosi elektronika a nezoskratuje.8o