Hola. Môžeš to prosím ťa trochu spresniť? Teda hlavne má zaujíma s akou zbraňou strieľaš a či rozne druhy nábojov vyvíjajú rôzny spätný náraz. Prípadne poprosím aj bližší popis účinkov takého kalibru hlavne pri streľbe do 100m. Vďaka.
ja ju nevlastním ale mal som možnosť z nej strielať aj na zver. kope a značne znehodnocuje divinu. nechcel by som to ani zadarmo. podľa mňa niet nad takzvané ľudové kalibre 7x57, 7x64, 308W, 30-06, ktoré úplne postačujú na lov v naších podmienkach.
bolo to do 100m, kanec okolo 80Kg na komoru ostal na mieste, divina značne poškodená a spetný náraz ma šokoval asi tak ako strela toho kančeka. podla mňa je to dosť silný kaliber na naše podmienky.
Neviem, preco by to malo byt delo. Host s tym strelil od lisky cez muflonca az po vysoku. Az take zle to nebolo. Srnec mal rovnake znaky ako po 7X64. Samozrejme, treba mat v tomto kalibry kvalitnu zbran a nejake to kilo. S 6O kg chlapom to urcite zatrasie. Na strelnici sme z toho vystrelili 3Ox s mensimy prestavkami, no zeby to bolo az take strasne. Urcite lepsie ako 223 ci 243. Urcite radsej privitam hosta s tym, ako s prditkami. Hlavne ak sa poluje na trofejovu zver. 300WatMag. 300Win.Mag. 8x68, no velky rozdiel tam nie je. Samozrejme, strielal som z nich iba par ran a moj skromny dojem je, ze na pochodzku boli tie zbrane trosku prisilne, ale na par dekoch masa nezalezi. Zjedia psy. Ako pre jedinu zbran by som si urcite tento kaliber nevolil a hlavne nie ako zaciatocnik, hlavne z obavy pred silnejsim sp.razom. Ale ak niekto poluje s 9,3x74R a nerobi mu to problem. :I
Lubo, mas pravdu, ale ako som uz vela krat povedal, kaliber v Magnum strelive je podla mna vo vasich podmienkach trochu prehnany a nepotrebny! Divam sa na to z praktickeho hladiska. Kedze mam druh tohto kalibra v skrini tak len porovnavam s inymi len z praktickych skusenosti a nie v teorii! Kazdy kaliber ma svoje caro a vyuzitie-podla toho kam a na co ides polovat! Svoje som si uz dost vyskusal a dosiel k uzaverom!:D:D
Dokonaly kaliber ,takisto ako 300 winmag ,8 68 o 300 400 J silnejsi na kazdom meranom useku ako tristovka.Mam 9.3 62 243 win,tristovka najoblubenejsia,krizenec energeticky a balisticky predchadchadzajucich dvoch kalibrov.Ide cez vsetko a do 300m nie je problem ani bal.ani energeticky.Striela sa na pluca,zver vzdy pada,neodbieha.Vyhodou tristovky je siroka skala streliva oproti 8 68.
Mam tristovku,ale je to absolutne jedno,7remmag alebo 300 winmag alebo 8 68 na nasej zveri nevidis rozdiel v ucinku na ne.Tristovka je stred a rozdiel medzi 7remmag a 300 vm je taky ako medzi 300 a 8 68.Cize v efekte na zveri ziadny.Dokonale kalibre,mozes s nimi polovat od Slovenska cez Aziu Ameriku az po Afriku na vsetko.Liska los grizzly kozorozec jelen srnec lev.Jedine na hrubokozcov potrebujes iny kaliber.