nazdar chlapi,vedel by mi niekto poradit s vyberom noza?
<br/>moje poziadavky su:
<br/>-pri sekani kosti by mal zachovat ostrost,teda hlavne sa mi jedna o kvalitu ocele
<br/>-chcem iba cely teda nie skladaci
<br/>-dlzka cepele 12-13cm
<br/>-na rucke nezalezi,ale bolo by lepsie z prirodneho materialu
<br/>-cena okolo 3000Sk
<br/>taketo nieco som mal ale bohuzial som ho stratil jednalo sa o Illsaki s cepelou z uhlikovej ocele(po rozsekani jelena sa dala bez problemou prekrojit mäka rajcina)jedina chyba bola ze cepel oxidovala a vyzerelo to ako hrdzave takze nic lakave
no, ked sa nad tym vazne zamyslim tak co tu hladas je asi do urcitej miery nemozne zohnat!
<br/>
<br/>Poradim ti lepsie-kup si potom masiarsku sekeru!:liar:
Ako píše štefan49 je ťažké vyhovieť Tvojim kritériám a navyše si neviem predstaviť, ako sekáš kosti s nožom s 12-13 cm čepeľou, ale O.K. asi vieš o čom hovoríš.
<br/>
<br/>A prečo si nekúpiš znova Iisakki? Sú dokonca aj v nereze, ten Ti nezoxiduje, aj keď asi nebude mať až tak dobré ostatné vlastnosti, ako uhlíkovka.
Helle sú výborné nože. Čepele sú spravidla sendvičové, takže spájajú výhody uhlíkovej ocele s výhodami nerezu na povrchu. Tam si myslím, že nešľapneš vedľa pri kúpe.
takze je rozhodnute bude to Helle Trofe alebo Harding aj ked maju trosku kratsie cepele na moje gusto.pri obidvoch je pisany trojsendvic nevies aky?nerez,uhlik a treti neviem. potom dam vediet ako sa osvedci
Ten trojsendvič znamená, že uhlíkovka je umiestnená v strede medzi dvomi vrstvami nerezu. S dåžkou čepele si nejako nerob starosti. Ja mám nôž s 8,5cm dlhou čepeľou a zatiaľ v našich podmienkach mi vystačil na všetko, vrátane vysokej aj väčších kusov diviačej zveri.
no ten trofe ma cepel 9.2cm budem sa musiet stou dlzkou uskromnit.nevies kde ich maju na slovensku a za ake ceny?zatial viem len o dvoch obchodoch Helle Trofe 4280Sk
<br/> 2550Sk
<br/>pekny rozdiel co povies?ty slovensky obchodnici nevedie co zo sebou,na nete sa pohybje do 100USD ta druha cena by mohla byt adekvatna
Nie som nejaký veľký expert do nožov ale jeno viem na 100% po sekaní kostí nôž neostane v pôvodnom stave ako po nabrúsení. Čo sa týka výberu noža tak na polovačku nosím mäsiarsky nôž od šwajčiarskej firmy swibo stojí okolo 500,-Sk a ku tomu som si kúpil kožené púzdro. Čo sa týka práce s ním žiadne námietky - lanštiakovi odrežem hlavu akoby mu ju odsekla gilotyna. V lese keď som nepotrebujem sekať, vývrh a idem buť na chatu alebo domov a tam už si nájdem náradie na sekanie. Nie je to poľovný nôž ale keď ťa uvidia pri práci ver tomu, že si ho budú potom podávať.
Ja mam noz robeny v jednej str.firme a uz 5 rokov max.spokojnost.Ked clovek vie,tak nepotrebuje ani sekerku na kosti.Staci noz a vsetko je tam ,kde ma aj byt.
Správne, pri základnom ošetrení diviny v lese, stačí nôž a nie je potrebné sekať žiadne kosti. To už sa robí, keď je divina na inom mieste a tam býva na sekanie vhodného náradia habadej.