Mno a preco porovnavas farbiara a durica??? Ten s kym si tie stopy vypracuval ti mohol uz povedat aky je medzi nimi rozdiel. Hlavne preco je kopov duricom a farbiar farbiarom. Tomu chudakovi psovi robite len v hlave zmätok.
Jaro, aj mno aj Bohuš sú začiatočníci s plemenami, ktoré majú a tak sú vo fáze kedy psi vo výcviku svojích vodičov dosahujú zaujímavé výsledky. Čo povieš?
<br/>M. Učeň
neuverite jaky som bol pisny na mojho kopova bol som vcera v hore. Aj s ujom bohusom a sme nacvicovali odlozenie a klud pred vystrelom a potom sme sa rozpravali a zrazu zaclo sustat listie a akuratvietor vjal na nas a moj kopov tak zacala silno stekat ze sme skoro pol metra povyskakovali co sme sa zlakli tak som ho vychvalil a ked sme prisli na jeho stopu tak toe nase psy tahali ako slak a ten moj uz take naznaky stekania na cerstvej stope tak som bol taky stastny to bolo strasne ako tahali mi sme isli ako na lyzoch po tom listi ked chytili stopu
Neboj sa oni to myslia dobre;) Asi Ti len závidia, že si mladý, snaživý a chceš na sebe robiť aj keď máš pred sebou ťažší oriešok s kopovom a oni už pomaličky starnú :P:P. Napíš mi tvoj mail pošlem Ti nejake foto a rady do výcviku. Máme daxla je to náš prvý pes a tiež sme maturovali pri výcviku aby bol upotrebiteľný a teraz má SD a FSMP v prvej cene. Prajem veľa úspechov8-L8-L8-L
Lubo ono to moc nejde když si pořídíš štěně tak to je jako když začneš stavět barák tak musíš udělat základy aby to mělo načem stát a né začít střechou jako někteří a pak se diví že jim to padá na hlavu;)
LEON krasne si to vystihol,
<br/>
<br/>Lubo radi by sme poradili ale z nektorých príspevkov som zmeteny čo mladenec píše ty nie? :x:x:x:x
<br/>
<br/>A o psovi ani nehovorím ak s ním robi to čo píše.
Jancim, neviem, koľko krát si už bol na poľovačke a videl robiť psov na zver (hlavne kopova) ak málo, máš značnú nevýhodu, ale to nevadí, na 1. psa budeš mať najkrajšie spomienky Myslím, že tu by ti vedeli pomôcť taký ľudia ako Miro Učeň prípadne Štefan Cekul, tí majú so psami už svoje skúsenosti... Kopov je pes, čo zvlášť vyžaduje dôslednosť pri výcviku a možnosť často pracovať s diviakom, pri výcviku musíš urobiť režim nie iba psovi, ale hlavne sebe, postupovať po jednotlivých krokoch a ísť ďalej až po zvládnutí tých predošlých...
Mno má nevýhodu, že ide do toho bez skúseností a sám a ešte jednu veľkú, v 16 rokoch má človek často iné priority ako poľovníctvo, aj keď on sám si to možno ešte neuvedomuje... Však on ho život naučí...:D:D
mate vo všetkom pravdu ale je na nom vidiet že chce napr taky kobra s nim by som sa už nebavil a pozrite ake litanie sa mu tam venuju,to len na okraj,možno stači len usmernit:)
Lubko usmernit sme chceli asi viaceri ale chlapca si robi aj tak po svojom. Je to len hrach na stenu. Miro ucen ho pozval na spadovku farbiarov, osobne sme telefonovali, ze mu co to poradi. Tak som zvedavi ci mal vobec snahu tam ist a co to sa naucit.
<br/>
<br/>Viac sa neda urobit a uz vobec nie cvicit psa cez internet. No skor ako pes, potrebuje vycvik gazda.
<br/>
<br/>