Dr. Dušan Antalík, 105 hlasov
<br/>Ing. Jozef Jursa, 72
<br/>Ing. Karol Chvála, 66
<br/>Dr. Vladimír Piskay, 65
<br/>Ing. Miloš Škrabák, 61
<br/>Dr. Ladislav Balogh, 60
Lacko, nič iné by som od Teba ani neočakávala.Ale ako člen Pribiny, by si mohol pochopiť, o čo ide aj tu- v kynológii!!! Alebo sa len chceš menovaným pánom strčiť do riti, hmm? Možno Ti budú každú chvíľu pískať... Aha.Tak, potom prepáč!
Zuzanka, nikto nie je v žiadnej funkcii večne a tito voľby mohli dopadnúť aj inak, boli tam ešte ďalší 4 kandidáti. Ale títo sú v KR SPK teraz, tak nech to s nami skúsia. Alebo, že by sme to skúsili my s nimi?
Ak by to na budúce malo prebehnúť inak, tak práve my, ktorým nám to vadí, by sme mali dať o sebe vedieť spôsobom, ktorý by bol viac konštruktívny než deštruktívny. Ak je deštrukcia výsadou pesimistov, tak skúsme byť optimisti: nie naivní, nie dôverčiví, ale konštruktývni.
No zuzanka už by si sa mi mohla predstaviť, aby som vedel kto vôbec si a pochopil konečne tie tvoje pizdoviny čo tu stále vypisuješ.
<br/>Som člen SPZ od 1998 od kedy som aj poľovník, tak čo s tým má Pribina? Ty ale asi riadne závidíš......... A rád by som ozaj vedel kto si. Ja sa nikomu strkať do riti nemám v pláne. Na to si zas ako prišla? No a pískať mi budú dvaja určite.... ale aj ja im. Ja som nikdy od nikoho nepotreboval aby som dakomu strčil do zadku, ja radšej tvrdo trénujem psov a nie sa umývam od sračiek. Žiadny Balogh ani Jursa sa nepodpísali pod výsledky čo som dosiahol.
<br/>zuzanka a teba tam prečo nezvolili?
Som. Ale to je asi môj problém v koľkých poľovníckych organizáciách som člen. Pribine o kynológiu vôbec nejde, aspoň neviem že by niekto pre kynológiu niečo urobil. A ani robiť nebude... ale mňa to vôbec netrápi. Každý robí čo chce a ako chce a ja tak tak isto. Mňa nijaká SPK ani Pribina vôbec nezaujíma.
<br/>
<br/>A povieš mi konečne kto si?
Ide len aby kynológiu nepochovali čo sa dúfam nestane. Som si istý že aspoň niektorí z nich posunú našu kynológiu dopredu. Ty si nemyslíš?
<br/>Ja som neni v štádiu aby som nejak ovplyvnil chod našej kynológie. Jedine kluby to dokážu lebo sám nikto nikdy nič nedokázal.
Laco, kolektív sa skladá z jedincov. Ak je v kynologickom klube väčšina členov, ktorým viac záleží na plemene ako na tom čo im práve behá po dvore, tak je to fajn. Možno je to práve tak j tom vašom klube. Ale koľko je takých? A ďakuj Bohu za tvoje rodinné zázemie. Netvrdím, že je ideálne, ale sú v ňom jedince, ktoré stoja za príklad.
Ten náš klub naozaj pracuje veľmi dobre. To je ale zásluha dlhodobá a na mladých je aby sa k tomu pripojili a potom to bude dobré. Ja som rád že práve nemecký kraťas je plemeno, ktoré neustále napreduje a bude ďalej kráčať tam ako smeruje teraz.
<br/>Tá rodina? Nie každý má tú výhodu ale so správnou partiou ľudí sa dá veľa naučiť a všetci starí matadori u nás sa tešia, keď môžu niekoho mladého priučiť a odovzdať mu svoje skúsenosti.
<br/>Nič nie je ideálne... ani nikdy nebude. Musíme sa len snažiť aby sa tomu ideálu aspoň koľko toľko priblížilo.
98% poľovníkov vo vašom klube dáva predpoklad, že drvivá väčšina členov chce psy aj poľovne využívať. Na Slovensku sú však aj kluby a nie je ich málo, ktoré síce zastrešujú poľovné plemeno, ale poľovníci sú v nich v menšine a veľa vecí sa v nich deje len na oko s prižmúrenými až zažmúrenými očami. Ľudia, ktorí sa za prácu svojho plemena nechcú pred kolegami poľocvíkmi hanbiť, sú v týchto kluboch poväčšinou na smiech a nezriedka tieto kluby opúšťajú. Niektorí dobrovolne, iní na silu. Väčšina rozhoduje a teda aj vylučuje.
Je to pravda čo píšeš. No bez dobrého psa si veru nezapoľuješ bohvie ako.
<br/>Ďalšia vec že aj dobrý chovný materiál je u kraťasov čo je vidieť aj na všetkých vyšších skúškach. A podmienky chovu sú veľmi dobre nastavené a naozaj aj nepoľovník môže úspešne uchovniť psa keď má dobré vlohy, lebo u nás je to hlavne o vlohách.