no to sa divím, veď už máme jednotnú komoru, jednotné vedenie, jednotného vrchného kynológie. alebo to bude tým, že brontosauri zostali, len premaľovali štít? no história nás učí, že spravodlivosť nezastaví ani politika, ani pleseň.
Tak drzim palce. Bude to tazke, ale ak by sa podarilo riadne fungovat, urcovat podmienky chovnosti, zapisovat stenata, organizovat oficialne skusky a vystavy, tak to by boola bomba. No a najma navod pre ine kluby ako sa vymanit z nadvlady a vykoristovania zo strany starych struktur na cele s Big bossom.
Big boss je len jeden, to je fakt, zial ma taku moc a je vsade, ze sa len tazko obchadza. Inak ja osobne si asi neviem predstavit, ze by na jedno plemeno existovalo napr 6 klubov a kazdy by mal ine podmienky, kazdy by robil zapisy steniat do plemennej knihy a pod.
Nenahrazuj to ničím, dneska se střílí tolika prasat, že není problém spárky sehnat. Kdyby jsi byl u nás dám ti jich na celý rok Jednou jsem spárky taky neměl, zkusil jsem použít spárky z domácího čuníka po zabijačce a nebylo to to pravé )
Dňa 16.7. sa priaznivci slovenskeho kopova z okolia Ziliny stretli pri diviacom oplotku v Zakopci, kde sa konalo preskusanie psov, aby ziskali ocenenie kandidat chovu z vykonu. V umornom teple okolo 32 stupnov Celzia, co je dost nezvykle pre nasu oblast, sme cakali na prichod rozhodcov viac ako 2,5 hod, co je dost dlha doba. Cas sme si kratili debatou o polovacke a praci psov. Potom nasledovalo samotne preskusanie, ktore urobili zo siestich pritomnych psov 4. Hodnotilo sa hlasenie a kontakt s diviacou zverou v trvani min 10 min. V narocnom oplotku, ktory ma viac ako 2,5 ha v zlozeni zrdovina, listnate stromy, mladina, traviny a lopuch, sme videli vynikajuhu pracu niektorych jedincov. Majitelom psov prajem, aby dochovali, co najviac takychto ostrych psikov.
Priblizne pred dvoma mesiacmi som kupil steniatko slovenskeho kopova. dnes si spatne pozeram webstranku slovenskeho kopova- aktualne vrhy a hladam vrh, z ktoreho mam psika. Stranka bola aktualizovana 30.6. 2010 a ten moj konkretny vrh nikde nevidim a samozrejme mnohe dalsie, o ktorych viem, tam tiez nie su. Ako je to mozne? Dotycni chovatelia su asi v nepriazni vyboru??? Posledny zapis vrhu je od sucky tajomnika vyboru
<br/>(z 28.6.2010) a tento vrh bol zapisany v rekordne kratkom case - uz za tri dni, kdezto ostatne sa tam nedostanu ani za tri mesiace. Velmi zaujimave....
Dobrý deň.
<br/>Rád by som sa Vás chcel opýtať chovatelia Kopovov niečo. Pred tovtou rasou (SK) som mal jagdterierov veľmi šikovný, ostrý, poslušný, krásna práca vo dvojici, proste som bol nad mieru spokojný s nimi. Musel som ich darovať lebo som mal prácu a nemal som čas na ne tak som ich daroval do dobrýc rúk a do dobrého revíru.
<br/>Teraz mám 2 mesačnú sučku S.K. mám na ňu čas a potrebujem rady tých ktorý sa vyznajú do tejto rasy .
<br/>Rád by som chcel vedieť kedy asi od akého veku by sa mohla začať viesť na divičiu zver. Myslím tím kedy by mohla ísť ku diviakovy?
<br/>Slovenského K. mám po prvý krát tak by som rád chcel vedieť zopár praktýk alebo rád.
<br/>Ďakujem.
Aj ja som to hľadal, no žiaľbohu akýchkoľvek informácií žalostne málo. Jedna "anonymná" fotografia s popisom, že v Prešove sa konala Svetová klubová výstava slovenských kopovov na oficiálnej stránke...
www.slovensky-kopov.sk/index.php?ID=20 [/]pokukaj
a je škoda, že účastníci nepovedia aspoň pár slov o priebehu, rozhodcoch či už zo svetovej výstavy, alebo skúšok. trebárs o diviakovi v klietke na konci stopy, no boli tam aj iné podnetné nápady a konania. ja to mám z druhej ruky, lepšie by bolo prehodiť pár slov od nejakého priameho aktéra.