Zdravim kopoviari.Pred tyzdnom sa stratil SK,tet.c.-13004.Predpokladany vyskyt v okoli Presova,pokial nebol posunuty niekam dalej.ak by mal niekto info,bol by som mu vdacny.email; Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Stefan mam otazocku vies nieco o pripravovanej knihe ohladom farbiarov a slovenskom kopovovi ? farbiaristi daco take spominaju tak ze sa spytam niekoho koho sa to tyka a ma info s prvej ruky .
<br/>
<br/>hlavne ma prekvapilo ze farbiaristi idu pisat o kopovovi .
takto to je na fore www.farbiar.sk
<br/>
<br/>Ladislav Druska
<br/>
<br/>
<br/>
<br/>Založený: 17 september 2007
<br/>Príspevky: 2
<br/>
<br/>
<br/>Zaslal: Št október 04, 2007 4:53 pm Predmet:
<br/>Pripravuje sa nové , prepracované vydanie knihy o farbiaroch a Slovenských kopovov , ktoré by malo byť vydané do konca tohto kalendárneho roka .
<br/>Ak kniha bude v predaji uverjníme na internete kde si ju môžete zakúpiť poprípade objednať
<br/>Spozdravom Druska
Zdravím páni. Chcem sa spýtať skúsenejších kopoviarov ako často je vhodné pri výcviku kopova chodiť trénovať do obory. Mám ročného kopova a diviači oplôtok máme vlastný v PZ, takže nie je problém chodiť tam častejšie. Len aby som to častými návštevami nepokazil aby si nejak nezvykol iba na diviaky v obore. Chovám kopova prvý krát...
chlapi ti urcite povedia ze hlavne treba menit oplotky aby si pes nezvykol ale vidim to v intervaloch tak raz mesacne aspon ja som tak chodil hoci nemam kopova .
Záleží aj od toho, aké má vlohy. V jeho veku ak je to pes a má v génoch ostrosť na diviaka, nemusíš ho utvrdzovať v ostrosti a zvlášť ak má možnosť trénovať v revíri, kde diviaky sú. Moja skúsenosť so sučkou, nebola až taká ostrá od začiatku, ale v intervaloch asi raz za mesiac sa zdokonaľovala a učila pri ostrejších psoch. Mám možnosť chodiť do oplotkov s kamarátom, ktorý má veľmi ostrých jazvečikov. Taktiež skúsenosť psa v revíri, s dohľadávkou a pravidelnou návštevou v revíri sa pes utvrdzuje a zdokonaľuje. Chce to trpezlivosť. Vo voliere psa nevychováš.
Dík za info. U nas v reviri nie je stabilna populacia diviakov, sú roky lepšie a horšie ako bol napr. 2007 Aj z toho dôvodu sme si vybudovali tréningovú oboru na výcvik psov. Skúsim to sním aspoň raz mesačne a mám možnosť aj do inej obory.
Pozdravujem kolegovia nasho narodneho plemena. Myslim, ze je velka skoda co sa tyka kvality nasej web site. A to nehovorim o aktualnych info na tejto stranke. Niesom typ cloveka ktory vie len kritizovat, ale verim ze mi daju za pravdu viaceri.
Zdravim Pan Cimbalik. Chcel by som sa opitat kedy a kde sa bude konat vyber SK na MAR a neviete kedy a kde sa bude konat MAR2008. Za pomoc vopred dakujem. Kynologii a kopovom zdar.