Rad bych se podelil o nove zkusenosti se svym bedlingtonem Arvym. Pejsek je fantasticky. Chodim s nim hodne ven. Chodi se mnou na soulacku a prekvapila me jeho neuveritelne klidna reakce kdyz jsem strelil jeho prvni lisku. Sedel na volno vedle me a cekal co bude a to mu byly 4mesice. Jeho prvni jelen byl take pri soulani a kolem prosel kapitalni jelen s velkou skupinou lani a pes sedel - opet na volno a cekal co bude! Potom prisel odstrelovy spicak a padla rana, pes se ani nehnul. Druhy jelen byl na posedu, kdy arvy ukazal opet ukazkovy klid po rane. Potom jsem strelil jeste nekolik kusu hole a vzdy byl pes perfektni. Take jsem ho vzal na nahanku na prasata na zkusenou(5 mesicu), stal jsem na stontu ve snehove vanici a kdyz prisel rudl tak padalo ran jak u verdunu (pes v klidu, ani se nehnul) ja trefil jedno sele, ktere poposlo asi 25 metru do krovi a tam zalehlo. Druhe vykouklo v pravo z remizku mezi loukama a to padlo take. Druhe prase lezelo v remizku po peti metrech, pes ho dohledal a prvni nasel take po 25metrech v krovi. Ted mu tahne na sesty mesic a kolega strelil lisku a ja chtel vedet co na ni bude rikat. Po vydrazdeni se okamzite povesil neomylne na hrdlo a drzel. Kdyz jem ho seznamoval s hlodavci tak to vetsinou trvalo tak 3 az 5sekund. Ac je to jeste hrave stenatko, ktere teprve musi dorust v dospeleho loveckeho psa, tak uz ted musim vyjadrit velkou spokojenost s jeho povahou a predevsim s jeho schopnostmi. Arvy to v sobe proste MA a ja jen doufam, ze jako zacatecnik s terriery ho nebudu prilis brzdit.
Som rád , že si spokojný. Jeho matka absolvovala 24-25.11.07 skúšky duričov, celé ich prešla v poriadku až na najdôležitejšiu disciplínu, ktorú nezvládla a to odvahu, kde robila iba 2 minúty s piatich. v tej chvíli to pre mňa bolo nepochopiteľné , aj s toho dôvodu, že pred tromi týždňami som s ňou robil ukážky študentom , kde v odvahe v oplôtku bola zo všetkých psov čo tam boli jednoznačne najlepšia a preto je to škoda , že tú svoju robotu neukázala na spomenutých skúškach. Nevadí zas som o niečo múdrejší a skúsenejší lebo som to asi podcenil a niektoré veci som nebral do úvahy. Maj sa pekne a nech sa darí
Jsem moc spokojeny a diky. Je mi lito, ze mama takto zahaprovala, ale verim, ze priste bude vse v pohode a poslape jak hodinky. Ted po vikendu ma pes uz i prvni zkusenost s liskou a jsem opet spokojen.
<br/>Prijemny den...
Nejaky cas zase uplynul a tak si dovolim nejake ty novinky o BDT
<br/>
<br/>V sobotu absolvoval Arvy vystavu kde dostal CAC a CC, tak jsem ho v nedeli vzal pro relaxaci na umely brloh. Tentokrat byl souper stary zkuseny divoky lisak chyceny v prirode (opravdu zadny med - nez pes nastoupil tak lisak vytloukl dva jezevciky nemilosrdne ven z nory).
<br/>Jake bylo moje prekvapeni kdyz pes vbehnul do kotle, lisaka chytnul za hrdlo a vytahnul ho ven z umele nory. Nemel jediny skrabanes, jedine kousnuti a verte, ze lisakovi se ven vazne vubec nechtelo....kluk jeden, jak udivene koukal (uz teda moc ne) kdyz ho vytahnul zase na svetlo....proste vynikajici prace.
Ano Stefane, to je on. Se slzou v oku vzpominam na oplutek u tebe, neb u nas jsem nic obdobneho jeste nenasel. Chystam se k vam ted na podzim tak te rad uvidim.
<br/>
<br/>Uz jsi dovezl GPS a jake mas s nim zkusenosti v praxi?
<br/>
<br/>Prijemny den
Zas nejaky ten cas ubehol a chcel by som sa pochvalit vrhom, ktory ocakavame v najblizsej dobe. otec, brlohar, DS 1c CACT, LS 1cena CACT, BL a MSTBL 1c, fd Hlasic, vybrlohovanych plno lisok a tam kde to bolo povolene aj jazvecov, vyborny vodar.
<br/>matka bl 2c, fsmp 1c Ds 2c vynikajuca na stope, vodarka, vybrlohovanych niekolko lisok a v zahranici aj jazvecov, jej brat brlohar, diviaciar
<br/>
<br/>ocakavame 5-10steniat, ktorym este stale hladame vhodny domov.