Maš pravdu,že SB nie je vhodné strelivo do 6,5x55SE,to nebolo myslené na tento kal.pretože češi nemajú presné strelivo, špatne to bolo napisané a nepísal som to ja ale v mojom mene kolega mimochodom výborný lovec , 8x57 JS prip.S tým chcel povedať,že je to na naše podmienky na spoločné poľovačky najvhodnejší kal. no a do tohoto kal. (samozreme,že to nie je guľovnička) je fakt najvhodnejšie SB - SPCE 12,7g
Chlapi,
<br/>chcem si kupit nejaku malorazku ale zistil som, ze nemam vobec prehlad v aktualnych modeloch na trhu. Prosim poradte mi, aka stoji za omrknutie, najlepsie nejaka kompaktna/skladacia.
<br/>Dakujem
Ahojte nechodite niekto na www.horar.sk ? Celkom slusne sa to tam
<br/>rozbieha. Forum je tam ovela prehladnejsie ako tu. Temy su tam pekne zoradene a dokonca im funguje aj vyhladavanie vo fore. Mne sa to velmi paci, chalani sa urcite dobre narobili.
<br/>Dokonca som tam nasiel aj odkaz na tuto stranku.
To ze ked tu nieco hladam, tak tu nic nenajdem. je to tu uplne neprehladne. Nemozem predsa listovat dozadu niekolko dni a hladat ci to tu uz niekto napisal. Ale ved som sa len slusne spytal.
zdravim vsetkych chlapi radte co mam kupit??? v 22-hornet- zbk-110-lux? cz-527-lux? cz527-fs? cz527-american? vsetke tieto gulovnicky vyrabaju aj v hornete alebo viete poradit inu znacku ako cesku??? vopred dakujem lovu-zdar
ZBK v žiadnom prípade. Odporúčam CZ 527, mám ju už tretíkrát v 222 rem - výborná zbraň za tie peniaze. Predtým som mal 2x v 223 rem. ZBK som mal v Savažke - nedala sa nastreliť. Hrozný rozptyl.
Vierling (5,6x35R) mam a aj prakticke skusenosti (macka, pes), lenze pouzivam neidentifikovatelne strelivo a pouzivam ju v ramci zasady, ze kazda flinta sa ma aspon raz do roka prevetrat. Taky "maksi" Hornet. Kto nie je magor na "retro", alebo kto nema k danej flinte nejaky extra srdcovy vztah, tak sa do toho nehrabte (a radsej to dohodte mne). U nas Hornet Vierling uplne pochoval.
lovec nie tvar pazbi pocita s tym ze sa bude pouzivat puskohlad ale cela zbran je ku tomu predurcena ved nema ani mechanycke mieridla tam optyka musi byt a dal by som hodne dobru! myslim ze ten mod. american by bol co do presnosti asi najlepsi cista hlaven je k tomu predurcena aj ked ta fs. je nadherna ale som prekvapeny ze zbk. tu niekto zatracoval mal som ju v kal. 5.6x50rm. a slo to fakt velmi presne velmi jednoducha a ticha zbran mne ide hlavne o to praktycke vyuzitie ako vizorove dakujem za prispevky lovu-zdar
V poslednom dvojčísle hubertlovu -ponúkajú cez zásielkovú službu dopredaj zbraní zbrojovky Brno --tie ZBK 110 lux--sú tam za 7100 sk --myslím si že ta cena neni veľká -ale guľovničku som ešte nedržal v ruke ---tak sa chcem opýtať vás čo s ňou máte skúsenosti --myslíte si že sa za tie peniaze oplatí? :I
A ak zoberiem klasicku LUXku s mieridlami bude menej presna? Kvoli lomeniu pazby a instalovanym mieridlam? Hlaven bez mieridiel a priama pazba neznamena automaticky vyssiu presnost. American nema byt preco z hladiska pusky presnejsi ako LUX,maju rovnaku hrubku laufu a uzamykanie(American ma dokonca kratsiu (!) -555mm,LUXka ma 600mm).Z pohladu strelca bude lepsia pazba modelu American prave kvoli tvaru a potom moze byt sekundarnym nasledkom presnejsia strelba.To zase ale bude zavisiet od strelca...
asi mas pravdu nie som velky odbornik len mi to tak na prvi pohlad prislo to co si napisal znie celkom rozumne ale ta zbk-110 ma celkom zaujima dobra cena na listicky by to bohate stacilo ja by som to bral v hornete ktovie co je tam za hlaven aby to nebolo dake blato
Kamarát má ZBK 110 lux v 5,6x52R asi rok a čo do presnosti pri nastreľovaní robil dvoj strely. Je fakt ,že tá zbraň chce doladiť - zjemniť spúšť nakoľko tam nieje napináčik, troška sa pohrať s pažbou ale ináč to zatie penaze asi stojí. Ja mám 5,6x 52R v ZH-čke ako 2 zbraň na škodnú, ale dnes ňou napr. brat strelil 2 diviakov na spoločnej.