Hunter78 - IŽ-ku musíš skúšať tak ako frajerku t.j. pred svadbou (pred kúpou) !
<br/> Aj napriek tomu však ďalší priebeh , môže byť žiaľ úplne identický !
Hunter78 odpoviem ti iba za seba, mám ju v cal 308, som s ňou spokojný už 7 rokov. ak si ju kúpiš tak ti môžem doporučiť iba 3 úpravy. odľahčiť pažbu, zjemniť spúšť a urobiť malú drážku aby sa ti neposuvala montáž po výstrele dopredu.
Eno_Nuno - nemýľ si 308Win. s 307Win., lebo tá je s okrajom !!! inak pri vydarenom
<br/>vyťahováku je manipulácia aj pri nábojoch bez ,,Randu" pri IŽ-kách v pohode !
<br/>
<br/> Avšak ,,poučka" z môjho predchádzajúceho príspevku platí na 100% !!! (jednoducho je to o šťastí !!!)8-L
Eno_Nuno - 307Win. existuje a je to ,,308Win." s okrajom (do zlamovačiek) ! Avšak kde to v EÚ kúpiš,tak to teda neviem ! Ja som spokojný aj bez ,,Randu" aspoň pri zlomení flinty nič z nej nevypadne !!!
mňa vôbec neprekvapuje, že niečo neviem;) /toto však náhodou viem/, ale tebe nedošlo, čo ti eňo napísal... mne skôr prekáža tvoje neustále negatívne hodnotenia. len preporiadok, už som sa tu dávnejšie k zbrani vyjadroval. nie je to špička, ale nik ju ani tak neprezentuje. mám s ňou však tie najlepšie skúsenosti. napriek tomu by som ju za blasera nevymenil, už len kvôli tomu, že som si na neodihlenej hrane porezal prst. a to ti zbraň za 200€ nespraví. keď tu čítam o rôznych chybách zbraní v iných, oveľa vyšších cenových kategóriach, tak mám dojem, že nepatrí k tým najhorším. štatistiku nemám ani ja, ani ty, takže všetko sú len subjektívne paušalizovania. moje plus však je, že mám viacročnú skúsenosť.
ahá, a sme doma, nebudem riešiť detaily ale ak tam ide 308 náboj tak viac nepotrebujem, a možno ťa sklamem ale jednu takú ma kamarát je zo slovenska a dokonca z oravy a nieje to domáca výroba;)
papo - prepáč ,ale moje hodnotenie nie je negatívne,ale reálne, založené na takmer 30r. skúsenosti s množstvom IŽ-iek! Keby som ich ako to asi Ty vnímaš, považoval za nepoužiteľné,tak sa touto témou nebudem vôbec zaoberať !
tak potom, ako vraví jeden nemenovaný génius, ide hlboké nedorozumenie:-o. myslím ale, že hodnotiť treba na základe aspoň akej takej štatistiky. a po druhé, začal som mať obavy, že poradíš odpíliť z hlavne;)/ to si už trochu uťahujem/ ja sa mojej nevzdám, nech si o nej vraví kto chce, čo chce.
lanus nieje sa o čom presviedčať a ani to teraz nieje technický možné z mojej strany ale náboj tam ide 308W R-kový tak skús tomu uveriť, kupoval ju tiež zhruba 7-8 rokov dozadu ako nový kus
Eno_Nuno - ja som na rozdiel od Teba dôslednejší tak len pre upresnenie uvádzam,že náboj 308Win. skutočne do 7,62x54 ,,vlezie" ,čo bude zrejme Váš prípad !!!8-L
martin203 - do nábojovej komory 30-30 Win. náboj 308 Win.,,nenapraceš" ! A IŽ-ky sa v tomto kalibri nevyrábajú, na rozdiel od 7,62x54R resp.7,62x53R!
urcite mas pravdu, ja som reagoval na "podnet" "308W R" ci ako to tu bolo napisane. S Tebou zmienenymi kalibrami nemam ziadnu prax a o IŽ-kach neviem tiez takmer nic.