ak ti mozem poradit,dobre si rozmysli kaliber,som si isty ze naboj z R-andom je do takejto zbrane lepsi ako taky ktory ma drazku,najviac to ocenis v zime ked budes mat stuhnute prsty-pri prebijani,podla manualu robi iz aj 7x57R,7x65R,8x57R,7,62x54R prve tri som sice este nikde nevidel a neviem ci sa vobec vozia na slovensko,
308 win. som si zvolil hlavne preto, že na trhu je množstvo druhov streliva tohto kalibru. Samozrejme beriem to ako kvázi ,, univerzálny ,, kaliber. A myslíš, že to bude až taký problém prebíjať v zime??
Ahoj!
<br/>
<br/>Nechcem ťa odradiť od tvojho úmyslu,ale nebol by lepší gulabrok.Už za 35o eur kúpiš a vo velmi dobrom stave,už keď to chceš aj do pohonu.Pravda má to aj plus aj mínus.Porozmýšlaj.
zaľahlo ti v ušiach?:]... ja som na mojej taký problém nevidel a to som bol v nďeľu trochu opáčiť, napriek kuvičím hlasom z fora sa nič nedialo... asi je zlá, keď má rozhadzovať a nerobí to:-o
nooo budem strieľať na istotu cca 10m :] 8-L ..... ale nie, ďakujem za odpovede ... môžte sa aj naďalej vyjadrovať k tejto zbrani ... ešte som ju nekúpil tak si rád vypočujem všetky názory lebo potom už bude neskoro plakať .... :liar:
určite je to iba na tebe
<br/>aj ja len vyjadrujem moje skúsenosti
<br/>
<br/>ak chceš tú zbraň tak ešte viem o jednej čo je na predajni za starú cenu za nejakých 194 Eur, čo už prišli teraz do predajní za posledných pár týždňov sú o 35 Eur drahšie.
no mal som v rukach oboje,308micka isla ovela-ovela tazsie,v kal.7,62x54r ked otocim zalomenu flintu opacne tak vystrelena nabojnica vypadne sama(a to aj pri ocel.nabojniciach),a tu 308winchester musis tahat palcom a ukazovakom a ide to dost ztuha.nemeral som pri tom cas stopkami ale dovolim si tvrdit ze prebitie v tejto zbrani je rychlejsie s nabojom s Random ako bez neho;)
Teraz sa možno opýtam hlúposť, preto prosím nezabite ma a nechcite ma upáliť na hranici :{ ... Hodí sa na takúto pušku kalimátor, alebo račej optika ???? :liar: :liar: alebo sa do takejto flinty nič neoplatí kupovať 8-L :]
Nazdar,
<br/>kolimator urcite nie preto sa neda pouzit na vzdialenost vacsiu ako 20-25 metrov. A optiku kupit asi budes musiet preto ze nad 50 metrov sa bez optiky strielat zase len neda. A nie len to. Pocitaj ze optika ktora spolahlivo vydrzi .308 bude stat minimalne tolko ako puska.
<br/>Tolko moja skusenost.
no keby len toľko ako puška tak by som aj dobé obstál :]:] .... Páni poľovníci, kolegovia, kamaráti, tak som sa rozhodol pre neoptu A 2000 4x32 je to taký kompromis medzi cenou a kvalitou.... čo poviete na to ... hodí sa tento puškohľad na túto IŽ 3O8win. ??? :x:x