Tak to si mal asi nejaký poriadny nepodarok. Sám ju vlastním a som s ňou absolútne spokojný. Mám ešte niekoľko známych čo ju majú a a vôbec sa nesťažujú.
normálny spätný ráz, eliminovaný sčasti bodkou a sčasti správnym dtžaním flinty. Pokiaľ máš možnosť, skus si ju u nejakého známeho, pokiaľ nie, býva zvykom, že sa s predajcom dohodneš a pôjdete ju skúsiť. A predajcom si ju nechaj tak ošetriť-vyčistiť a namazať, aby zlamovanie a zatváranie šlo ľahko. Tam býva najčastejší problém.
Drzal som,strielal som a preto uz viac ani nechcem.Je to podla "mojho" nazoru najhorsia zbran aku som doteraz drzal v ruke.Opakujem je to moj nazor a nemusi s nim kazdy suhlasit.
OK. Je to Tvoj názor. S mojou môžem byť spokojný. Je presná a zatiaľ všetko na čo som strelil padlo. Vätšinou líšky........ najvätšia vzdialenosť na ktoru som strelil líšku bola cca 210m. Puška je presná a pri prevedení SPARTAN netreba nejaké zvláštne úpravy.
<br/>
<br/>Pred kúpou IŽ 18 som čítal rôzne názory. Veľa ich bolo negatívnych. Oskúšal som kamaratovu ...........a bolo rozhodnuté. Teraz neľutujem a dokonca premýšľam aj nad kúpov ďalšej ale v inej ráži.
Ja ju mám v kalibri .30-06, dal som si na mieru spraviť celopažbu. Vzhľadovo sa to
<br/> s pôvodným drevom nedá vôbec porovnať. Zatiaľ som s ňou maximálne spokojný,
<br/> presná, dobre sedí a nekope (s montážou a puškohľadom má 4 kg aj niečo, takže
<br/> až taká ľahká nie je). Spúšť je celkom v pohode, aj keď zo začiatku som dosť strhával,
<br/> čo ale bolo spôsobené skôr strachom z výstrelu Springfielda, ktorým ma starší poľovníci
<br/> s obľubou strašili. Zistil som, že to nie je pravda a dnes strieľam v pohode.
Mám IŽ 20/76 s ejektormi...má vynikajúce krytie,je ľahučká a príjemne sa z nej strieľa. Ťažko sa však zlamuje, najmä v rukaviciach a tiež treba ňou riadne "myknúť" pri uzatváraní. Má aj troška tvrdú spúšť(pri brokovnici mi to však nejak extra nevadí) a mierne nepraktickú poistku,ale za tú cenu som s ňou spokojný(cca 5000sk).Kupoval som si ju ešte na otcov zbroják a pomocou nej som sa začínal zoznamovať so zbraňami,preto mám na ňu pekné spomienky. Využívam ju na zimné prechádzky a oddychovú streľbu...