demo - bezprostredný porovnávací test s Mannlicherom som nerobil,ale keď napr.vystrelíš na spoločnej zo Seven-ky tak sa to dá identifikovať . I napriek tejto ,,necnosti" je to mimoriadne šikovná voľba !
Zhruba od 25.05.09 bude mať Fraňo na predajni 250 modelov Remington - je to len časť dodávky. Za ceny som sa zatiaľ neinformoval, určite tam nabehnem osobne.
Vdaka za info. . Uvazujem nad 700 BDL , CDL a zaujmalo by porovnanie napr. s CZ 550 , ako kvalita spracovania , spust , chod zaveru a jeho vola... . Pomoze kazdy aj subjektivny nazor .
Fraňo má už Remingtony na sklade, pýtal som sa aj na ceny, tak len orientačne Remington 770 v plaste s namontovaným Bushnell 3-9x50 nerezová hlaveň zhruba
<br/>14 000,-.
Ja som mal 700BDL v ruke - kupoval ho kamoš v 308win. Slušné drevo, chod poistky a záveru lepší ako na CZ, mne sa zbraň veľmi páčila, jediný problémik môže byť v tom, že amíci nemontujú do zbraní napináčik.
Lovec zdravím ťa.Uť som skúsil hoci čo myslím čo sa týka strelby na flaše,nábojnice,terč
<br/> ale neverím že sa nábojnica ktorú si prestrelil 7mm Remingtonom na 50 metrov a ako tvrdíš sa ani nepohla to ti nikto neuverí možno niektorý začiatočník neznalý strelby.Len keby si mal nábojnicu priklincovanu alebo nejak inak prichytenú o niečo.darmo je úsťová
<br/>rýchlosť 930m/s aj tak tá nábojnica spadne.Ja som striela na nábojnicu 222R čo má úsťo
<br/>vú rýchlosť 980m/s prestrelil som ju a spadla.Len tolko z mojich skúseností a poznatkov.
<br/>Lovu zdar.
....nechodim uz casto na tuto stranku, lebo si nemam co dokazovat alebo niekoho presviečať, ale k veci, jednalo sa o brokový naboj či uz bol 12 alebo 16 to neviem plastový ale kedze to bolo na strelnici v sielnici asi skor 12, a strielal som strelou barnes a bol to v poradí 14,15 a 16 vystrel z gulovnice lebo som ju nastreloval a skusal som tak trosku kolko vydrží, no pri 13 výstrele si hlaven neudržal v ruku a preto z uvedeného dôvodu som na papek napichol nabojnicu a strelil raz druhý krat, ked to kamos vydel tak ze vyskuša on, no i naporiek tomu som strelil este raz a kedze som si myslel, že to ide vedla tak som to dal do lava od stredu, po tomto vystrele sa trosku pohla a tak sme to sli skontrolovat, výsledok dva boli vedla seba a tretí vlavo priestrel, nebol chytený kraj ani z jednej strany...
<br/>...a ozaj mam nove krmivo vinchester XP3, ale tie sa budu testovat až ked padne obnovec lebo xcr camo 7RM je na to stavaná, ak dobre pôjde v januári by som mal ist do afriky, tak si ju chcem zobrat aj tam, som zvedavy ako jej bude svedčat teplo
<br/>... toto su moje skusenosti a poznatky, lovu zdar /trosku som sa rozpisal, ale slusne/
...."no pri 13 výstrele si hlaven neudržal v ruku"....8o.....a potom sa divis ze si netrafil nabojnicu??????????? takouto strelbou ti 7mmRM velmi dlho nevydrzi!:liar:
Myslim, ze ta cena je v SKK. a zodpoveda mojmu subjektivnemu dojmu z tejto zbrane. Chod zaveru bol podstane horsi ako´na ZKK, plast "negustovny", plastovy bol tusim aj lucik, velmi zly dojem. Ak pametas, bral som SAUER202 v plate. Ale len vizualne porovnanie kvality plastu, ako aj prevedenie-nebo a zem. 700 som drzal v ruke u KETTNERa v Brne, nie najhorsie prevedenia, ale aj tu cena zodpoveda kvalite. Myslim, ze CEsi su podstatne lepsi.
Ja plasty vôbec nemám rád, je to vec vkusu a samozrejme od zbrane za 15000 netreba čakať zázraky. Mám plast. hlaveň na sauer, ale vôbec sa mi nepáčila a tak som si dokúpil pažbu classic v dreve. Aby som to zhrnul, za málo peňazí malo muziky.Jediný plast čo mi sadol bol na Remingtone na výstave v Pešti a bol taký do siva, veľmi hladký, celkom iný ako bol na Sauer. Robí ho na varmint aj Tikka, aj tú som držal a plast sa mi páčil.Tikka bola Laminated Stainless. Jedného času som tento model Tikka veľmi chcel, ale pre bradaté dodacie lehoty som to stopol. Ale ak chce začínajúci poľovník zbraň a chce mať istotu, že je na nej nová hlaveň, nie je to zlá voľba. Možno pri kúpe 50 ročnej ZKK, ktorá má už tretieho majiteľa by to nemuselo byť ono. Aj keď ZKK boli ozaj kvalitné.
Lubo,lenze 770 pripadne 710 nie je hodny porovnania s modelovou radou 700. Ako vies,ma iny typ uzamykania a je vyrabany s dorazom na co najnizsie vyrobne naklady.Cize kategoria low-end,alebo ak chces to posledne nakoniec. V krajine povodu sa predava za par supov ako zbran pre zaciatocnikov,alebo jednoducho dalsia rezervna gulovnica.
<br/>Na jednej strane by som si ju urcite nekupil (mam/mal som nejake tie Remingtony ale z inej cenovej kategorie),na strane druhej by som ju urcite uprednostnil pred exemplarmi IZ-18 a pod.
<br/>Ale objektivne mas pravdu,snahu o co najnizsie vyrobne naklady na tej zbrani jednoducho vidiet je.