Ja chodím polovat do velkej fatry a môžem vam povedať že nestretnúť sa z medvedom je úspech a k posedom chodia dvaja traja ba donca sme tu mali medvedicu ktorá mala štyroch mladých a dvoch pestúnov ale či sú premnožený to neviem lebo za bolševizmu som tam nechodil
Včera v televíznych novinách bola správa o tom, že založili medveďovi vo Vysokých Tatrách obojok s lokátorom. Podľa tej správy by sa malo v tomto pokračovať a malo by sa monitorovať spolu 5 medveďov. Chcem sa opýtať, či je na tomto fóre niekto, kto vie o tom niečo viac. Najmä ma zaujíma, čo sa od tohto projektu očakáva a tiež ma zaujíma, či sa budú monitorvať len tatranské medvede alebo aj medvede z iných oblastí. Ak len tatranské, tak prečo. Mám pocit, že by bolo potrebné tých medveďov monitorovať viac a to aj z iných oblastí.
V lete bol odchytený medved aj na Polane. Bol mu pripevneny obojok so zariadením, ktoré vysiela signal do PC a priamo zakresluje do mapy pohyb medveda. Z doteraz mne znamych informacií o pohybe tohto medveda, ide o poriadneho tulaka, ktory uz co to pochodil za monitorovaci cas. Ide pri tom o dospeleho samca.
Len ci ten medved uz nevisí niekde na stene a obojok nosí nejaká koza po lese.. :]:] Ale vážne.. aby to nedopadlo ako s tými jelenmi, ktoré malo obojky a označené parožie a aj tak ich upytlačili, alebo vlky alebo sa stratili v čiernej diere..
je ich veľa však ja som toho názoru že! tí čo ich ochranujú! kby zažili stret s ním hned bi bol nariadený povinný odstrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stretnutie. z takeho stretnutia sa vsak lahko moze stat stret. stretla som maca na 50 metrov.
<br/>je zaujimave, ze ix stretov ludi s macom, o ktorych viem, nie su v telke. ani v inych mediach a ze im ten maco nedotrhal tvar.
<br/>nebala som sa, lebo som nespanikarila,
<br/>nevystrelila nanho,
<br/>nekricala,
<br/>neutekala.
<br/>
<br/>ked ty neriesis maca, on neriesi teba. a to, ze sa sem tam stane, ze niekoho pohladi labou - z nejakeho dovodu - bah, je to ako poucna mladym, keby maco chcel, zabije ta.
<br/>on ta len upoozrni.