Zacnem od zadu Novy cas necitam a ani ine platky. Tak isto nesledujem TV noviny. Tolko negativnych informacii v priebehu tak kratkeho casu nie je nic pre mna!
<br/>
<br/>
<br/>Co sa tyka tej rychlosti je to skreslujuci udaj pretoze ak vies ako sa sprava zajac tak to nic neznamena. Takze rychlost nie je v pomere pes a zajac dolezita ak sa jedna o ulovenie zajaca psom. Psa som inak veru videl bezat za psom a dokonca poznam psy co dozenu a aj zabiju zajaca. Bavime sa o cistokrvnom plemene. O krizencoch nemam zdania co dokazu a aki su rychly ked to malo 4 matky a 5 otcov. Precitaj si aj temu kopov tak nedavno motorkari usmrtili polovne upotrebitelneho psa o tom ten platok nepise !!!
Baikal.
<br/>Treba citat cely kontext - viac mojich prispevkov aj s reakciami (aj tie z minuleho roku).
<br/>Niekedy sa stane, ze tema zabehne niekam inam, ale je to podla mna stale k veci.
<br/>V kocke - urcenie hranic polovneho reviru kvoli predideniu konfliktu majitelov venciacich psov, strielanie psov, ktorim sa v takomto reviri podari ujst polovnikmi. A nasledne sme sa dostali k rychlosti behu psa - kvoli pytliaceniu. K tomu dva clanky v Novom Case o zastreleni resp. postreleni psa v polovnom reviri v Malinove. (www.cas.sk - daj vyhladat "Malinovo".)
<br/>Staci takto
Novy cas ber len ako nahodny zdroj informacii, inak by som sa nikdy nedozvedel, ze malinovski polovnici sa neseru... Bohuzial v mojom oblubenom "Tyzdni" ani v "Profite" o tom nepisali... Toto ber ako prezentovanie
Mondrik, prepac, dostal som sa sem az teraz. Odpoved na Tvoje otazky: Toho strhnuteho srnca som odfotil osobne, okrem toho ti hafani v ten den strhli este jednu rocnu srnu a nasledne som ich pri nej ulovil, v pripade zaujmu Ti (a kludne aj Novemu Casu) predlozim obsiahlu fotodokumentaciu podlozenu svedeckymi vypovedami (vies, majitelia tych psov nevyskali nadsenim, pre istotu sa to podrobne dokumentovalo). A k Tvojmu problemu: Osobne si myslim, ze si premotivovany a Tvoje prispevky su zbytocne afektovane a ze pravda je niekde uprostred (nemam o nas polovnikoch ziadne iluzie)
Martin 203, ta zver je nejako cudne poranena na to, ze ju strhli psy. Akurat miesto kde sa zhruba nachadza srdce..., ta vytrhana srst a ze cez taku dieru tie srny vyzierali. Preco su vnutornosti, creva, ktore su slizke a smykaju sa tak pekne naukladane na jednej kope nerozvlacane. Smer k nim od rany nie je zakrvaveny ako ked to pes taha papulou. Okraje ran su ostre akoby odrezane nozom a nie rozstrapkane ako ked trhaju psy. Nejde mi do hlavy, preco ten svetly pes na tvojich fotkach nema papulu od krvi ak ju pchal cez taku dieru. V stopach v snehu sa tiez nenachadzaju stopy od psov, kebyze zrali a trhali, tak by sa snazili nimi zapriet a boli by vtlacene hlboko do snehu. Je takisto cudne, ze sneh nad ich chrbatmi (srn) je neporuseny. Pozri si na internete fotky srn strhnutych psami - najprv idu po krku a zacnu ju zrat od zadnych noh. A to som si pozrel niekolko fotiek z celeho sveta. Podla mna to skor vyzera na nelegalny odstrel a nasledne zakrytie stop vyrezanim projektilu. Videli ste ich lovit alebo len sa ponevierat okolo nich a ocuchavat? Mozes mi poslat viacej tych fotiek ked to mas podrobne nafotene na moj mail?
<br/>Vlozil som do fotogalerie fotky strhnutej zveri - skus posudit sam a napis mi nazor.
Martin 203, moc by som sa tou galerkou nechvalil. Som veterinar, a presne viem ako vyzeraju rozne typy ran. P. Mondrik ma pravdu, tieto rany neboli sposobene psom, ale ostrym predmetom ako napr. noz. Tolko moj znalecky posudok z fotografii.
Skutocny znalec. Celkom ako nozom;/ Prosim ta, ak takym nozom aj operujes, rychlo vrat diplom. Neuraz sa, ale presne tak vyzera diviaca, ked ho nacinaju psy, pekne od zadneho stehna.
Zdravim,
<br/>
<br/>Len pre info: dnes cca 14:30 v Zalesi rany jak z dela. Rodinna navsteva na sviatok. A 2 metre za betonovym plotom si to "pan" polovnik z puskou si to sype na bazanty. Vybehol som von a za plotom prebiehala intenzivna polovacka. Asi dalsich 10 "polovnikou". V dome 2 rocne dieta vyplasene. Zacal som hulakat po nich aby to ukoncily a nadavat im nervozny jak pes co si to dovoluju par metrov za plotom rodinneho domu.
<br/>
<br/>Ich argument zeje to ich revir.
<br/>
<br/>Kazdopadne 6 kamier na dome vsetko nahrali takze v pondelok ide trestne oznamenie.
<br/>
<br/>Pozdravujem!!!!!!