Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/polovnictvo.com/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Trying to get property 'created_by' of non-object in /var/www/polovnictvo.com/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 827

Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/polovnictvo.com/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828

Notice: Trying to get property 'catid' of non-object in /var/www/polovnictvo.com/plugins/attachments/attachments_for_content/attachments_for_content.php on line 828








JESENSKÉ
– Lesník si všimol, že sa mu v poľovnom revíri neďaleko Jesenského pohybuje muž s puškou. Keď chcel zistiť o koho ide, neznámy naňho nebezpečnú zbraň namieril. Na miesto privolali policajtov, ktorí muža niekoľkokrát vyzvali, aby ju odhodil. Pytliak neposlúchol, zbraň dokonca namieril aj na členov policajnej hliadky. Po tom, čo na nich viackrát vystrelil, sa policajti rozhodli pre protiúder.






Vážení návštevníci 
Poľovníckej informačnej databázy
 
Ponúkame Vám možnosť zoznámiť sa s novým  návrhom zákona o starostlivosti o zver a o poľovníctva, predkladaným z dielne Ministerstva pôdohospodárstva SR. Redakcia PID Vám  týmto dáva možnosť vyjadriť sa k uvedenému návrhu zákona prostredníctvom nášho fóra, kde sme pre tento účel vytvorili tému " Návrh zákona o starostlivosti o zver a o poľovníctva". Vaše pripomienky budú pravidelne sledované a vyhodnocované príslušnými  orgánmi štátnej správy a orgánmi SPZ.
Z uvedeného dôvodu Vás preto žiadam o vecnosť, jasnosť a korektnosť Vašich príspevkov, názorov a vyjadrení sa, ako aj postrehov, k predloženému návrhu zákona.

Žiadam Vás, aby ste pri pripomienkovaní návrhu zákona o poľovníctva označili jednotlivé ustanovenia, časti a paragrafy (§) zákona, ktorých sa vaše pripomienky alebo návrhy dotýkajú.
 

 - Návrh zákona o starostlivosti o zver a o poľovníctve vo formáte Microsft Word (.doc)

Redaktor  Poľovníckej informačnej databázy
Fridrich TAKÁCS 






Poľovníctvo sa v 21. storočí riadi zákonom  platným 45 rokov. Je to v poriadku, alebo je to nepochopiteľná zvrátenosť? Prečo zákonodarcovia v minulosti boli včas odhodlaní urobiť zásadné zmeny v právnej úprave poľovníctva? Akoto, že vedeli pružne zareagovať na spoločensko-ekonomické a politické zmeny novou právnou úpravou?  Bude poľovačka v budúcnosti  výsadou len tzv. „horných desaťtisíc“?

 
 
 
 
Ak vodič zrazí zviera, nemal by si ho v žiadnom prípade prisvojiť. Okamžite by mal kontaktovať políciu, ktorá bude vedieť, čo robiť ďalej. Pre agentúru SITA to povedal výkonný riaditeľ Slovenského poľovníckeho zväzu Imrich Šuba. Polícia zavolá užívateľovi poľovníckeho revíru, ten v prípade, že vodič zviera neusmrtil, zranené zviera nájde. 

 

   Pri výkone práva poľovníctva sa takmer na každom kroku stretávame so zákonmi, ktoré musíme dodržiavať. Okrem týchto zákonov musí člen SPZ dodržiavať Stanovy SPZ a ako člen poľovníckeho združenia aj Domáci poriadok PZ. 






Vážení návštevníci!

    Oznamujem Vám, že na základe Vašich požiadaviek a návrhov, ktoré ste mali na moju adresu týkajúceho sa právneho poradenstva a dotazov ako aj odpovedí na rôzne Vaše právne problémy a právne problematiky týkajúceho sa  výkonu poľovného práva, životného prostredia ako aj výkonu rybárskeho práva - lebo poľovníctvo a rybárstvo  patrilo vždy nerozlučne k sebe, som zriadil  blok právnych otázok  na mojej webovej stránke.

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 257 návštevníkov a žiadni členovia on-line