To Lubo1: V Slanskych uz rucia? Ako dlho myslis, ze bude ruja trvat? Som este v USA vraciam sa az 9.9. ( Jeleniu ruju som este nezazil a dost sa na to tesim. Snad sa mi este ujde.
Toto este nie je ruja, to sa len nejaka mlada jelenica nevie dockat. Baby su uz raz take. 95% z nich sa stale nevie niecoho dockat. Aj ked niekedy same nevedia coho. Ale pocitam, ze do konca septembra bude urcite prebiehat. No nech sa vyjadra Liptaci, ti su zarvati jeleniari. Pekne sa vecer ochladilo, uvidime, co prinesie september. Vcera vecer som konecne po dlhej dobe citil co je chlad, tak som si to vychutnal.
No na dolnom Liptove je ešte ticho. I keď som bol tri noci po sebe vonku, nepočul som ani zamrnkanie - akurát čo som premrzol. Nepríjemný chladný vetrík pofukoval.
Len keby ten vetrik vydrzal. Ked bude teplo ako minuleho roku, tak daakujem pekne. KOmare ma na dohladavkach isli zozrat. Naajprv si sa dobre spotil, potom vecer prechladol, no super. Radsej sa vyzliezt z dvoch bund, ako zdochynat od horucavy.
Dnes som prisiel o 2 hodine rano domov,a nic.Ani naznak o jel.ruji.Ticho ako v hrobe.Bol tak jasno,ze ste mohli citat Pol. a rybarstvo.Krasna noc.(Bukovske vrchy)
Jeleň - kukuričník obyčajný-už sa ohlásil aj u nás.Dve noci som nespal,ale oplatilo sa,o23,10hod štyri krát zahlásil príchod na rujovisko........paráda:)
presne ako hovoris Zilina a okolie este ticho , ale to nie je nic nezvycajne ja zakam zaciatok az okolo (ak bude dobre pocasie) 10.9 ale ak bude teplo tak to bude len take pomrmlavanie