Ta druha tetiva je pomocna ma ju kezdy kladkac a niektore luky maju dve.
<br/>Da sa robit viacerymi sposobmi, ja som ju robil takto:
<br/>
<br/>Ty mas tusim 33cele9/16 palca?
<br/>Takze tetivak nastavis 33 9/16 krat 2 plus 1%(85,25 x 2 + 1%=172,2 (skontoluj ci mas mat 33 9/16 a prerataj pre istotu)) ,namotas len polovicu otacok z tetivy(11)
<br/>urobis na kazdej strane ocko ako na tetive, potom prelozis na polovicu spravis tretie ocko
<br/>vysponujes stocis na spravny rozmer stiahnes prebytocny vosk a urobis omotavku.
fuuuha, namotat polovicu to chapem, ale tie ocko a to prelozenie ani nie...
<br/>poznas nieco na youtube ako by to malo byt,hlavne to ocko. skor aby som to videl a potom to viem spravit.
<br/>klasicku tetivu uz viem urobit, akurad toto potrebujem, lebo sa mi ta mala tetiva lepsie opotrebuva pri kladkach...
<br/>fakt dakujem za trpezlivost
Spravis tetivu z (11vlakien) ktora bude 1x dlhsia a bude mat ocko na kazdej strane potom ju das na tetivak tak aby si mal obe ocka na jednom koliku a na opacnom konci tetivaku druhu stranu tetivy (stred tej dlhej tetivy),a tam urobis tretie ocko. Vznikne ti tetiva o polovicu kratsia z dvoma ockami na jednej strane a jednym na druhej strane a bude mat 22 vlakien.
<br/>
<br/>Na tej stranke kde bola ta tabulka je odkaz na forum, su tam fotky aj s popisom.(Mne to teraz neide otvorit).
cauko.
<br/>no, porobil som to ako si pisal ale nebude to ono...
<br/>tých 22 vlakiem je dost vela, podla toho ze sa to tazko zmesti na tie uchyty (ci co to je) a je to dost uzke v tom 4 rolleri v strede luku. vyrobil som uplne na milimeter presne taku istu ako original, na druhy krat sa mi to podarilo.
<br/>proste je to hrube, mas napad ako to porobit inak... ???
<br/>diky
ahojko
<br/>takze, zvladol som tu mensiu tetivu. uz je super aj som vyskusal,nie je tam sice 22 otacok je tam cca 14 ale aj tak je to ok.
<br/>horsie je spravit tu dlhu tetivu co sa taha. tetivak mam 174cm dlhy a dlzka tetivy je 234cm + pridam zo 5-7 cm aby som vedel spravit 62 otacok (podla tabulky).
<br/>da sa to neako porobit ked mam mensi titivak?
<br/>diky
tak v originalnom mam 16. ked som robil tu malu tetivu tak som ju porobil na presny rozmer +1% a vyslo mi tak 10 otacok a uz som mal ten rozmer co treba.chybalo mi 12 otacok. ale funguje aj tak len sa mi dost toci peep ked strielam, asi preto.
<br/>skadial si mam kupit tetivak? nechce sa mi zase cez ebay, nada sa to zohnat zo slovenska?