Súhlasím s tebou.Lukač ale nikde nepíše,koľko ponachádzal strhnutej zveri.Sám mu ukážem jedného jeleňa,ktorého strhli vlci.On píše len o svojej pravde.Nech sa opýta domácich,ako asi pred 3 rokmi vlci roztrhali jelenicu priamo v dedine.A X prípadov,o ktorých Lukač nemá ani šajnu.Ale o tom vedia iba ľudia ktorí tu žiju,a nie niejakí papalaši ktorí čítajú zaujímavé članky ktoré píše spisovateľ p. Lukač.
zdravím, moje skúsenosti s lesoochranáskym združením VLK sú veľmi zle, Prvá skúsenosť bola keď v dedine v nizskych tatrách začal kričať po starom pánovi (70r.) lebo vyrúbal na vlastnom pozemku popod elektrické vedenie pár stromčekov a chcel si ich odniesť na kúrenie do domu. A vtedy prišla moja nenávisť voči členom tohto zdrujženia až po vysvetlení situácie nie príliž pekným tónom a poslanie ho do .... odišie s vyhráškami rôzneho typy. drhuhé stretnutie bolo keď som išiel v PZ kde poľujem na huby sk kamarátmi a začal ma trénovať že chodíme po nevyznačených chodníkoch, a v tedy som sa už nezdržal a mál málo k tomu aby nedostal na držku. keby sa starali o niečo podstatnejšie že si chlapci na motorkách a ter. autách z nážho združenie robia jazdnú dráhu, že naši spoluobčania chodia na čučoriedky a zostáva za nimi spušť a podobne a ak nechcú riešiť takéto veci a ích náplňou práce je len buzerovanie polovníkov a poľovníctva tak nech skončia. má tušenie že tretie stretnutie nedopadne dobre
Odporúčam ti zmeniť fórum. Po prečítaní až jednej publikácie sa domnievaš, že tu pochodíš? Nasťahuj si Cigošskú osadu do vlastného rodinného baráku a potom začni bojovať za to, aby sme im viacej pomáhali, aby mali vyššie sociálne vymoženosti a úľavy! Keď to prežiješ, tak sa sem vráť, prosím!
Inak je zaujímavé, ako "våčkovia" na svojich stránkach volia slová, nie lov vlkov, alebo medveďov, ale "strieľanie", nie zákon o poľovníctve, ale "Poľovný zákon" atď.
nechcem sa rozčulovať nad tými debilmi ale kde su teraz ked treba ničiť likožrúta v tatrách. strašne chceli tatry chrániť ale ked to postupne začína prerastať do kalamity tak ich neni. :[
Netreba klesať pod určitú úroveň. Aj v tomto združení sú rozumní ľudia čo majú so šelmami skúsenosti a trávia svoj šas ich pozorovaním. Ale práve im nerozumiem, vyznajú sa a vedia rerálne zhodnotiť stav, vychádza mi z toho že vedome klamú, len neviem či je to kvôli peniazom alebo akú majú motiváciu. Uvítal by som keby sa pozornosť venovala druhom, ktoré si ju ozaj zasluhujú, ako sú hlucháň, tetrov či jarabica. Ale tie asi nie sú komerčne zaujímavé ...
Už som to tu v niektorej téme písal. Poľovníci by mali robiť monitoring a mala by existovať centrála, kde by sa údaje zhromažďovlai a vyhodnocovali. Pomohlo by to k zisteniu skutočného areálu výskytu. Zaujímvé by mohli byť práve údaje o hraničných pohyboch medveďa na okreji areálu výskytu.
Pred rokom, dvomi sa ma kamoš z Bratislavy pýtal pri Ipli na prechádzke so psami či tu nemáme medvede. Dostal som záchvat smiechu, ale po tom čo ho natočili v Seľanoch okr. VK na slivke či aké ovocie to bolo, neviem či nebudem vyzerať ako blbec.