Pan hanák vychvaluje vselico, ked si spomeniem na vsetky jeho recenzie, tak mi to pripadá, že najlepší je práve ten produkt, za robenie reklami ktorého práve dostal zaplatené. Ked tak cítam jeho poradňu
www.silvarium.cz mám pocit, že je odborníkom skutočne na všetko aj ked poslednú dobu sa už trochu spamätal a aspon naznačí, že na gulovnice razantnejšieho kalibru (od 223 rem.) je lepšie dat meoptu ako napr. p. Lihotským nekriticky propagované puskohlady zn. tasco, na ktoré kedysi spieval ódy.
<br/>A este nieco od pána Hanáka, názor na lacné puskohlady si môže urobit každý sám.
<br/>
<br/>Výběr zbraně a puškohledu
<br/>Vážený pane doktore,mám v úmyslu si zakoupit kulovnici BRNO 98 ráži 7mmRem.magnum.Zajímalo by mně jestli je tato ráže vhodná v provedení /brněnské kul./s ohledem na její hmotnost,dále jaký puškohled je vhodný pro tuto ráži,mohu použít s ohledem na silu zpětného rázu poměrně cenově dostupný WINCHESTR nebo HAKKO.Dále vhodnost na zvěř srnčí,dančí a především černou.
<br/>
<br/>Odpověď:
<br/>proti výběru kulovnice Brno 98 v ráži 7 mm rem Mag nelze nic namítat. Puškohled bych volil raději pevnější např. Meopta. Dr.ing.jiří Hanák
<br/> Dotaz č.: 20 [vloženo 6.5.2004]
<br/>chci si zakoupit zlamovací kulovnici IŽ 18 v ráži 7,62 x 39, osadit jej puškohledem Hakko 3-9 x 40.
<br/>
<br/>Pane doktore, chci si zakoupit zlamovací kulovnici IŽ 18 v ráži 7,62 x 39, osadit jej puškohledem Hakko 3-9 x 40. Lovíme především zvěř černou a srnčí. Žádám Vás tedy o názor, zda-li je to vhodná kombinace, popřípadě jakým podobným puškohledem se světelným bodem jej osadit.
<br/>
<br/>Email:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>
<br/>Odpověď:
<br/>Osobně se domnívám , že výběr je správný. Náboj 7,62 x 39 nemá silný zpětný ráz a tedy uvedený puškohled by měl plně vyhovět.
<br/>Dr.Ing.Jiří Hanák
<br/>
<br/>Střelecká poradna
<br/>zpět
<br/>Dotaz č.: 23 [vloženo 12.5.2004]
<br/>názor na zaměřovací puškohledy zn. Tasco.
<br/>Vážený pane doktore, chtěl bych Vás touto cestou požádat o názor na zaměřovací puškohledy zn. Tasco. Kdo je výrobcem, případná kvalita a vhodnost k použití na zbraň r. 308 W.
<br/>Email: kamenick@vc. cvut. cz
<br/>
<br/>Odpověď:
<br/>Náboj 308 W je poměrně rasantní ráže se silnějším zpětným rázem a je nutno volit jen velmi odolný puškohled. Z nabídkay Tasco tedy jen puškohledy z vyšší cenové úrovně. Domnívám se, že výroba je dálně výchhodní provenience. Dr. Ing. Jiří Hanák
<br/>
<br/>Dotaz č.: 67 [vloženo 13.9.2004]
<br/>Zajímal by mě váš názor na zaměřovací dalekohledy značky TASCO
<br/>Zajímal by mě váš názor na zaměřovací dalekohledy značky TASCO?Používal jsem zaměřovací dalekohled 3-9x50E této značky na kulovnici ráže 7x64 a byl jsem vcelku spokojen, ale po asi 40 výstřelech se po nastřelu a opětovném 3-4 vystřelu posunul zásah o 7-10cm doprava v 50m. To se po opětovných nástřelech znovu opakovalo. O podobných nesnazích při nastřelováni optik této značky jsem slyšel vícekrat.
<br/>Email:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
<br/>
<br/>Odpověď:
<br/>S uvedenou značkou nemám dobré zkušenosti. Na výkonnou ráž s poměrně silným zpětným rázem, jakou 7 x 64 je, je třeba volit puškohled pevné konstrukce. U levných puškohledů, zejména variabilních je efekt posunu zásahů tzv. plovoucích je běžným jevem. Dr. Ing. Jiří Hanák
<br/>
<br/>
<br/>Tisk
<br/>
<br/>Tisk