Skúsim ten 1,5-6x42, ide mi hlavne o to aby som ho vôbec nemusel dávať dolu z pušky. Myslím, že Docter je už konštruovaný aj na hrubšie zaobchádzanie a odkedy sa mi na spoločnej poľovačke podarilo zlomiť pažbu dávam si veľký pozor na pušku. Ešte jedna otázka dá sa cez 1,5 strieľať oboma očami? jhunter
jhunter: Osobne si myslím že si si vybral veľmi dobre (špeciálne ak nechceš dávať puškohľad dole). Ako som spomenul -ja som 1,5-ku niekoľko krát ocenil. Strieľať s oboma otvorenými očami sa dá a to nie len pri zvačšení 1,5. Obe oči mám otvorené aj na strelnici pri zvačšení 10. Mne to tak vyhovuje a myslím že je to len vec zvyku.
<br/>(existuje jedna vec, ktorú dosť ľudí nevie -mieriť treba "riadiacim -dominantným okom", vtedy nie je problém si zvyknúť na obe oči otvorené. Dominantné oko nie je vždy pravé -s rukami to nemá nič spoločné.)
Ďakujem, myslim že som definitívne rozhodnutý pre 1,5-6, vždy som mal problémy pri skladaní puškohľadu- kam s ním,, Meopta je dlhá a ťažká. Puškohľad mám poriešený ešte druhá dôležitá vec. Aká montáž??? Nemám s tým skúsenosti. Na Meoptu som mal robený nie moc praktický. Ďakujem
jhunter: môj názor -lacnú "výhodnú" montáž oľutuješ -otázka času kedy kôli pohnutému puškohľadu chybíš alebo postrieľaš (možno svoju životnú trofej). Osobne považujem puškohľady s lištou (robí aj Docter ) za lepšie ako s objímkami. Myslím si že tieto veci kupuje človek na celý život (resp. ak kúpi kvalitne nemá dôvod časom meniť). Osobne by som robenú montáž nechcel - i keď možno namietať že robená je každá
<br/>Za dobrú značku je považovaná napr. ERA
J-Hunter, písal som Ti vo svojom príspevku 7.februára, že mám puškohľad DOCTER, ktorý má na spodnej strane šínku. Montáž mám kovovú, klapkovú-sulskú. Napiš dotaz na moju mail. adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., odpoviem, prípadne Ti pošlem detailné foto.
Upozornenie! Kamoš kupoval Meoptu var. 1,5-6x42. Stála v Autokompe Zvolen 15 990,- Sk. Od budúceho mesiaca nová cena 16 950,- - zase nám to trochu "poskočilo", tak ak sa niekto chystá kúpiť optiku, nečakajte. Určite aj zvyšok produkcie Meopta patrične zdvihne cenu.
A ešte mám jednu dilemu. Ak mám pušku len na posed. Je lepší na ňu puškohľad Meopta Meostar 3-12x56 s osv. bodom alebo Zeiss Classic 7x50 s osv. bodom? Neviem sa rozhodnúť. K čomu by ste sa priklonili?