Mám Luger 8x56 zatieľ len jednu sezónu zatiaľ max. spokojnosť . Určite to nie je ZEISS ani SWARO alebo LEICA ale pomer cena-kvalita sa mi zdá veľmi priaznivý.
Akela: Podľa mňa si vybral veľmi dobre! Za rovnaké peniaze neviem o lepšom na noc.
<br/>www.svetdalekohledu.cz/product_info.php?...&products_id=178
<br/>Ja už som to v marci vyriešil tiež a dúfam, že mám na dlho pokoj.
<br/>Keď vyskúšaš napíš či si spokojný.
Tu sú pekne vysvetlené základné pojmy ktoré treba poznať pri výbere ďalekohľadu.
<br/>Svetelnosť, šero faktor, výstupná pupila atď.
<br/>www.dalekohlady.sk/prirucka1.php
Ďakujem za info. Samozrejme, že sú aj oveľa drahšie a vysoko kvalitné optiky - Leica, Zeiss a pod, ale ja mám kvalitný puškohľad - to považujem za dôležité a za pozorovák nemienim dať viac ako 8000 Sk. Vychádzal som z toho, že ak robia solídne foťáky, tak ani ďalekohľady by nemuseli byť najhoršie.
nazdar neviem ci tu niekde na fore uz niekto pisal o tomto ak ano prosim o radu mohol by niekto nieco napisat ci uz z vlastnej skusenosti alebo co pocul od znamych o meopte artemis 3000 4-16x44 osnova MIL-DOT ci je to vhodna optika na zbran 270 winchester alebo mozete napisat aj o inych puskovych dalekohladoch ale len s osnovou MIL-DOT dakujem
Bubi prosím Ťa, Ty si kde kúpil ten Monarch? Ešte stále hľadám nay cenu. V podstate je už objednaný, ale ešte to môžem stopnúť. Ďakujem. Aj 1000 je rozdiel...
Ja tiez uvazujem nad kupou tohoto dalekohladu. Keby mal kovove telo, tak nevaham ani sekundu. Mam trosku obavy z toho, ako sa ten polykarbonat bude spravat s odstupom casu. Ak smiem vediet, kde ho mas objednany a za kolko?
Akela na tej stranke co pises je o.k. cena.Inak v Zelenci ho zjednas na takych 11tis.Ja som ho kupil v BA-pri pristave.PROOPT dalekohlady.Este za 12tis.Teraz maju asi vyssie ceny.Nikon sa poriadne rozbehol.Kazda cena pod 12litrikov je vyborna.Mne by ho dal asi za tolko aj teraz,lebo som tam minul uz slusne korunky.Cez ten web. je to o.k.
Bol som pozriet na vystave v Brne a aj bratia v Česku rubu tie Nikon uz riadne vysoko.Aj po prepocitani kurzom je Nikon na SVK lacnejsi ako v CZ.Monarch 8,5x56 mozem len doporucit.
Keďže môj ďalekohľad Alpen 10x50 už doslúžil - vidím cez neho dvojmo a "naberie kurz" smetný kôš, v blízkej dobe musím nejaký kúpiť aj aj. čo hovoríte na tieto? www.svetdalekohledu.cz/product_info.php?...&products_id=174www.dalekohlady.sk/10x.php (Pentax 10x50 PCF W II, Bushnell Legacy WP 10x50) alebo je vhodnejší so zväčšním 7x? Na tento Nikon mám zistenú celkom priaznivú cenu. Bude používaný prevažne na ranné a večerné postiežky, menej bude využívaný za denného svetla na prechádzky po revíri. vďaka