Ahojte chalani. Po precitani velmi davnych prispevkov na tomto fore som na stranke www.pkhuntingstore.com nasiel optiku za super ceny. Ma niekto z Vas nejaku realnu skusenost s tymto predajcom? Pisal mi ze je vsetko cez internet a posiela to z USA ale platit treba vopred. Doba dodania 3-5tyzdnov. Trochu sa obavam zaplatit niekolko tisic neznamemu cloveku dopredu, preto privitam kazdu skusenost. Urcite sa najde niekto kto cez neho nieco nakupoval ( Bubi, lovec_1,...) Dakujem.
Minuly tyzden som kupil dalekohlad Olympus 8-16X40-mal super cenu a bol len raz von z obalu. Mal som z toho trochu strach, ale po odskusani celkom dobre za tie peniaze..Len na 16x zvacseni je uz obraz trochu neostry, no nie je to az take hrozne.Je aj pogumovany.Myslim, ze na denne pozorovanie mi bude dobre sluzit. Inak co sa tyka dalekohladov, Steiner je velmi kvalitny. Musim vsak este prisporit..
Na denné používanie skoro každý,aj lacnejší ďalekohľad vyhovuje(kým sa nerozpadne...),kvalita optiky sa ukáže za šera.Ja osobne by som radšej prišporil a kúpil 1 kvalitnejši, ako niekoľko lacných.
Mas pravdu, zdielam tvoj nazor. Ved nie sme taki bohati, aby sme kupovali lacne veci. Za sera sa z neho da, ale len do 10x zvacsenia.Bol za tretinu ceny, tak som skusil. Ja pomalicky odkladam na Steiner.
Steibner je veľmi dobrý! Na poľovnícke účely sú Nieghthunter XP najlepšie,teraz majú aj nové modely 8x44 atď.Mne troška vadí že je to vojenská technika...
Nemám nič. Meopta zdražela fakt už neúnosne - drahšia ako Kahles, ten Nikkon Monarch by som rád pozrel z posedu na zotmení a nie pred predajňou za bieleho dňa na poludnie, tak sám neviem. Tá špica napr. v 8x56 Zeiss a Swaro, Kahles nerobí len menšie, čo by sa mi veľmi páčilo je hrozne drahá, radšej dám peniaze za zbraň, alebo kvalitný puškohľad a to už mám, tak zatiaľ som to nedoriešil. Máte niekto ten Nikkon?
Akela nevidel si a neskúšal si ODEON? počul som že vraj je to tiež vyrobok Meopty čo poznám chalanov chvália si to, ale prakticke skúsenosti s touto optikou nemám.
<br/>
<br/>Vopred ďakujem za odpoveď.
Nemôžem s Tebou celkom súhlasiť,dobrá pozorovacia optika je veľmi dôležitá.Dajú sa kúpiť aj relatívne lacnejšie ale celkom kvalitné,ako už spomínaný Nikon Monarch alebo u nás menej známi Minox(dcérska firma Leici).
Môžeš mať relat. dobrú pozorovacu optiku a potom pozrieš cez naozaj kvalitný puškohľad a nestačíš sa diviť čo to vláčiš v ruksaku. Ten Nikkon Monarch by som skúsil za šera a porovnal s puškohľadom Kahles a potom Ti poviem či je dobrý za tú cenu. Všetko je to o fin. možnostiach - ak máš ideš, kúpiš Leicu /napr./ a ideš usmiaty domov.
A ešte raz dať za Meoptu Meostar 3-12x56 s osv. bodom 30000,. ma tak nebolí ako dať tie dukáty za Pozorovák Meopta napr. 8x56. Samozrejme aj pozorovák je dôležitý ale...