Este si opomenul jednu vec! Aku schopnost maju zareagovat pristorje I. a II. gen na nahle presvietenie. Nezelam nikomu pozerat z nejakou I gen s 3x zvacsenim na auto ktore nahodou zaplo svetla. Potom veselu navsevu u ocneho a pristroj do kosa.
<br/>
<br/>Dalsi aspekt je zakrivenie (deformacia) obrazu pri I a II gen. S takym pristorjom na hlave sa ti po pol hodine toci hlava a si rad, ze si ju o nejaky strom nerozbijes, lebo uplne stracas priestorove videnie.
Kazdy je sam strojcom svojho stastia. Je mi len len luto, ak na to, ze sa nema kde vybesniet doplaca zver. U nas sa chvalabohu autopirs neda velmi uplatnit. Verim, ze kazdemu sa vsetko co robi vrati. Zatial sa to vzdy potvrdilo. Vecsinou zivot tych,co to robia byva celkom pekny, no prilis rychly. Pre niektorych az priprilis. A hora je ticha a hlboka a plna krizov za takymi k.k.tmi.;/
Co sa tyka prudkeho osvetlenia, mas pravdu, ale nie vo vsetkom. Pre Gen 1 je to rana, ale po prvom osvieteni napr. automobilovym reflektorom do kosa urcite nie, ani po piatom. Rapidne sa zmensuje zivotnost menica, to je fakt. Oku to tiez urcite neprospeje, ale k ocnemu ? Trosku si to prehnal. Co sa tyka sucasnych 2plus, vsetky automaticky reaguju na prudke osvetlenie, je fakt, ze na prudke osvetlenie zblizka trosku oneskorene, ale az tak im to nevadi. Urcite ale neprospieva. Ked si vezmes 2plus na cestu a budes sa divat v noci na prichadzajuce auto, je to uplne v poho aj ked prejde uplne blizko teba. Pristroj ma cas reagovat a automaticky sa stmavi.
Zdá sa, že téma sa vyčerpala tak ďakujem za vecné rady (SAKO, lacika). Bez nich by som asi išiel do predajne, kde by ma nahovoili na nejaké bežné civilné NV, ktoré tu prítomní znalci označili za hračky.
Mne ma prist v piatok tak potom dam vediet .Na urcenie pohlavia a selek.odstrelu za urcitych svetelnych podmienok do 200m by mohlo stacit podla znameho co mi hovoril .V uplnej tme s IR tak do 70m a spridavnym IR do 200M ale 8500sk
Prve skusenosti na cenovu relaciu dobre na pristroj 1+ ostry obraz aj na okrajoch .Pozorovnie za sera ked uz 7x50ma dost do 150m rozpoznanie pohlavia u srncej atd.s Ir v tme do 80m dobre. poslal som ho na domontovanie IR var. focos 3 stupne vykonu vlnova dl 800m vyk .100 mv. Potom na moje pozorovanie v pohode do 35 tisc nekupis nic lepsie takto ma to bude stat 20.Problem je v tom ze tak.Ir ziric neni ani na 100 tisic masine . Ked sa mi to vrati napisem maj sa. Uz sa tesim na tie reakcie ostatnych!:]