Cau Akela,
<br/>
<br/>.243 win zaujima aj mna ako druha gulovnica. Nevies nahodou kde na nete by som nasiel tabulku s balistickymi hodnotami streliva KJG ?
Posli mi mail adr. na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. a poslem ti tabulku aspon s 20timi kal.
Napr. na 250m to padá 3 cm a to sa mi veľmi páči, verím, že aj Tebe. Žiadne, položím mu to vyššie, nižšie a pod, pre mňa ako radového poľovníka napr. preklikávanie na puškohľade by ani nebolo a takto umiestnim kríž a strieľam, najmä pri srnčej to bude paráda. Momentálne dúcham do vábničky, sused sa už pýtal, či máme nejakého papagája. Asi nezbadal, že som srna v ruji... Napodiv, keď som skúšal na jeseň jeleňa, suseda hneď vedela koľká bije...
A prave pri tom polozim mu vyssie/nizsie clovek tolko spekuluje az sam seba odrbe :{ Teda aspon ja uz som sa par krat ano. Som zvedavy ako sa Ti to bude spravat na srncej ale podla tvojho opisu na diviacikoch by to malo byt v poriadku. A listicky by asi tiez mohli byt celistve po zasahu, nie ako po 7x64. Kozusinka ide vacsinou paapaa. Dobre ze spominas tu vabnicku, uz by aj bolo nacase sa dostat do cviku nech som potom pripraveny.
Je to zo starej séria a cenu nebudem zverejňovať, lebo bola fakt lacná, dostal som k nej aj Leupold montáž a plastovú pažbu, ktorú nepotrebujem, lebo preferujem drevo, ja sa o zbrane starám, baví ma to. Ak by niekto chcel plast. pažbu novú, tak sa dohodneme. Dal som to do inzerátov.
Pre strelivo SB nemam tabulky..ja ho nepouzivam.Ale pre kaliber 7x64 a strelivo KJG su hodnoty taketo:6,7g. strela. 1030m/s ONV 212m. 50m=+0,5cm, 100m=+3,5cm, 150m=3,cm, 200m=+1,1cm, 250m= -1,1cm, 300m=-14cm.
Zahoď to strelivo, alebo ho vystrieľaj do terča a nájdi si niečo normálne, nemusí to byť KJG, ale nejaký slušný poloplášť, napr. Norma, Sako, ak chceš drahý, tak RWS, CDP Blaser.
Presne ako Ti pise Akela, daj to prec...ja mam par kusov 9g v 7x64 a mam to iba ako zberatelsky artikel. Kvalitne strelivo zas nie je tak drahe ze by sa to nedalo kupit. Clovek vyhodi kopec penazi na ovela vacsie blbosti. Pred mesiacom som si kupil RWS EVO co ma vyslo 2,12 euri/ks. Presnost je ok a ucinok v cieli este len uvidim. Ked vystrielam skusim KJG.
<br/>No ale uz som odbocil od temy.
Akela a Teba poprosim ked nieco strelis s tvojou .243 tak to tu prezentuj. Lebo spekulujem nad druhou gulovnicou a .243 je jeden z favoritov.
<br/>
<br/>Vopred dik a Lovu zdar
Ozvem sa, teraz budem testovať Federal. Náboje od tohto výrobcu používa stále viac známych a ani sa im nedivím. Veľmi dobrá kvalita za tú cenu - do 243 stoja 600 Sk 20kusov. Strieľal som ich na 150m do terča s priemerom 5cm s oporou a dal som pekne 2 rany po sebe do terča - veľká spokojnosť aj taký dobrý pocit, že to lieta kde má, veď to poznáte. Inak som priemerný strelec, ale s perfekt oporou sa to dá zvládnuť aj na 200m .