Neviem či to niekoho bude zaujímať, ale skusil som celoplašť 5,6x52R SB na borovicovych doskach /dub nemam/ naskladal som ich na 34cm spevnil drotom, strieľal som na 70m vzdialenosť 2x a ono to 2x prestrelilo, polopašť iba 20cm.
Ahoj,
<br/>ďakujem Ti, že aj Ty si to našiel v knihe poľ.strelectvo,str.118. Ja mám len Poľovnícke a športové strelectvo od Martina Kulicha z roku 1977, tam sa pojednáva na str.118 o guľ.
<br/>strelách, ale Ty máš pravdepodobne prvé dve vydania od spomínaného autora, alebo len jedno,alebo ktoré?
LUBI ahoj,
<br/>Ak mi dovolíš môj názor, vzhľadom k tomu, že vlastníš ZH 305 v kal." Savaška" /12,
<br/>nerozumiem celkom Tvojej otázke, ktorú kladieš. Skús to prosím Ťa upresniť, myslím,že potom sa viac pochopíme a odpoveď bude relevantnejšia,resp.objektívnejšia.
Po prvý krát sa mi stalo, že srnček po zásahu odbehol cca 50-60m. Išlo o náboj SB s poloplášťovou strelou. Strela vnikla do tela tesne za ľavou lopatkou a pokračovala šikmo dozadu. Telo opustila tesne za rebrami na pravej strane. Predchádzajúce srnce zhasli v ohni, prípadne spravili dva tri vrávoravé kroky. Čo myslíte môže to byť tým, že strela zasiahla iba polovičku pľúc ? Iné životne dôležité orgány neboli poškodené.
Čo sa čertíš štefan, dá sa predsa ešte streliť touto rážou v pohode srnčia i prasiatko prípadne lanštiačik. Nemusíš si hneď predstavovať, že sa strieľa 200 kg jeleň :D:D
suhlasim, ale zo skusenosti som uz davno prestal pouzivat kalibre pod 6,5, a a j ten vlastne stoji v skryni na okrasu a akonahle najdem kupca sa s nim s radostou rozlucim!... Manlicher Shoenaur 6.5x57, plno pazba, napinak a pod., krasna ozdoba!:D:D:D