dakujem....ale ked zozeniem nabojnice ,tak pri prebijani mi tam mozu nahodit aj strelu H-Mantel....nie...to by slo...co myslite...ale mozno stoja za skusku aj DK neviem..
Niekedy sa musíme vychytať na pokeci, možno máme na škole spoločných známych:) Aj keď asi budeš o ročník-dva nižšie ako ja(ak vychádzam z veku...)
<br/>Sorry za off topic...
<br/>PS: Pušku určite neprerábaj, nezaslúži si to....
ja som s H- max spokojny, ale DK som nestrielal, paci sa mi, ze H je pomalsie, tazsie a ma vacsiu energiu a kedze ich mam asi 80 plus asi 40 ceskych tak zatial neriesim, neskor asi dam prebit nieco tazsie, uvidime.
vcera u nas padol zlaty kanec...neodbehol ani 5m....a viete jakou strelou??....KS...od Blasera...win. short magnum .300...uz neviem jak to bolo...ale taku prieeaznost a zaroven plocu drahu letu strely som v zivote nevidel...som cil mudry bo som s tym strelcom stravil nejaky cas a on je profik na slovo vzaty...a samozrejme mi zakaal prevrtavat flintu a slubil ze mi zozenie kegelspitze{KS} aj v mojej razi...no uvidime
chlapi patrony mam doma, ale nemal som cas dat si zastrelit pusku...myslite si , ze v tom je velky problem???xcem ist von dnes...povodne som strielal H-mantel 12,1g strela...teraz mam DK 11,7g......pls napiste mi este dnes ci stym mam ist von ked to neni nastrelene...ci to bude nejaka zasadna odchylka...nerad by som nejaku zver poranal..dakujem
pusku som nastrelil..resp. nastrelili mi ju...na 150m necelych 5cm rozdiel...tak o com, o akej nezodpovednosti??nezodpovedny je ten kto striela po vsetkom co sa pohne a ked to nepadne v ohni tak nejde ani nastrel....ja ked chybim tak prejdem celu dolinu so psom aj ked nemam ani kvapku farbi...tak ma prosim nepoucujte o zodpovednosti v polovnictve...dik...mal som skor zaujem o nejake fundovane odpovede od cloveka co sa vyzna...ake rozdiely budu a pod. ale asi marne:liar:
Ja som len reagoval na tento tvoj prispevok,ktory si sam pisal.Ako mozes len uvazovat nad tym,ze ci s takou zbranou mas ist do reviru alebo nie.Ked sa bojis ze poranis niejaku zver,tak si ju nastrel a netvar sa urazeny.Ja som ten prispevok nepisal ale ty.Ked zmenim strelivo,tak samozrejme zbran aj vyskusam.Vyskusaj si to sam v praxi a nechci rady od inych.Polovnik ktory si nedokaze sam nastrelit zbran,tak u mna nie je polovnik.Musis byt este asi mladucky.Ale kazdy raz zacinal.
hagen, v prvom rade sa neurazaj, ale snazime sa ti pomoct! kazda zbran ma oblubenue ine strelivo! Ide tu o nikolko faktorov, ktore ovplyvnuju presnost strelby, takze najjednoduchsia cesta je zastrielat zbran jednym druhom nabojov a nemenit-cize aspon sa drzat pri jednej naplni ktoru mas overenu! Akonahle zmenis druh streliva mozes jednoducho pocitat na to ze zbran ho bude ukladat vobec inde v porovnani strelivom s ktorym si zastreloval zbran! ako vela? Dost , takze na 100m nemusis ani trafit terc!;)Nezabudni ze si tu dal otazku na porovnanie dvoch rozlicnych nabojov!