Chcem sa opýtať.Všetci píšete,že Meindl sa kupuje na viac rokov.Vydrží toľko aj vnútorná vložka a päta zvnútra ?Lebo mne sa to ako prvé zodiere a potom mi to vadí -hlavne tá päta(nehovorím o Meindl).Alebo ako to riešite ? Kupujete nejaké špeciálne vložky a čo s pätou ?
mne sa pyta potrhala na meindl island asi po 4r . pri da sa povedat kazdodennom noseni . mozno by vydrzala dlhsie ale ja obcas topanky nemam zasnurovane a mam tam nohu len tak ledabolo potom asi dochadza k rychlejsiemu opotrebeniu . na tajgach co mam este nemam patu predratu ale tie nosim zhruba od sept do marca . inokedy nie .vlozky mam este stale original hoci uz by sa zisli vymenit . mozno po tejto sezone tak urobim .
Jozef - nechce sa mi tu písať slohová práca a porovnávať topánku MEINDL so služobnou resp. obuvou ako výstrojnou súčiastkou. Firma MEINDL kladie väčší dôraz v kvalite použitých materiálov napr. nubuk koža, upevnenie a použitý materiál zaväzovacích spon, Gore Tex ( nie Sympatex, ktorý je podstatne lacnejší membránový materiál ako Gore Tex ) rôznych prepracovania svojho produktu - topánky atď. Aký dôraz je kladený na kvalitu topánky ktorá je spotrebným materiálom ( výstrojnou súčiastkou ) myslím neni potrebné rozpisovať. Toľko môj názor. Každý má inú predstavu a požiadavku ak Ti je ( alebo Vám ) dobrá služobná obuv nech Ti (Vám ) slúži ( myslím to bez irónie ).
Ale ja s Tebou plne súhlasím ,že Meindly sú lepšie ako Lacikove.Nesúhlasil som len s tým,že sú konštruované na iné podmienky.A už sa na to vykašlime.Čau.
Dnes som si bol vyzdvihnúť objednané MENDL Tajgy. Vyzerajú fantasticky, ale trošku ma sklamala predavačka, lebo mi povedala, že to nie sú zimné topánky a nemajú nič zvláštne do zimy. Sú vraj triedy B a to sú trekingové, prechodové na jar alebo jeseň. Mali v predajni MEINDL Antarktis /tuším , že sa tak volali/ v rovnakej cene ako tajgy a tie boli triedy b/c. teda viac do zimy tuším do -40. No čo už. Uvidíme čo to bude robiť, či nezamrznem niekde v hore. A ešte stále zvažujem, či ich neskúsim vymeniť. Rozhodnúť sa môžem do zajtra. Kúpil som aj krém, poradte či ich mám nakrémovať hneď alebo z výroby sú napustené a krémujú sa až po čase?
Simon: musim tě jen upozornit že třída B nebo B/C- B jsou měkčí než C... nemá ani tak nic společného se zateplenim jako spíš s tvrdostí podrážky to zaprvé..a za druhé antarktis jsou dobrý ale jen čistě na zimu, vyrazit s nima v průměrně teplém říjnu by asi nebylo nic moc, ani goretex není všemocný. Já osobně mám tajgy, protože chci boty na nošení a ne na sezení na posed nebo tak, myslim že v normálních botách jako jsou island, tajga tak v těch při chození a chvilkovém stání nezmrzneš. Zdar