Moj vianocny darcek z klubu chovatelov slovenskeho kopova...........
<br/>
<br/>
<br/>Klub chovatel'ov slovenskych kopovov pri Slovenskompofovnickom zvaze
<br/>Stefdnikovaul 10,811 05 Bratislava
<br/>c. 2009/1-3-3/KCHSKV Petrovciach Nad Laborcom: 21.12.2009
<br/>Vybor Klubu chovatel'ov slovenskych kopovov pri Slovenskom pol'ovnickom zvaze so sidlom Stefanikova 10, Bratislava (d'alej len ,,vybor klubu"), ako vecne prislusny prvostupnovy disciplinarny organ pri poruseni clenskej discipliny podl'a clanku 9 ods. 2 pism. n) Stanov Klubu chovatel'ov slovenskych kopovov pri SPZ (d'alej len ,,Stanov KCHSK pri SPZ"), vydava toto
<br/>Rozhodnutie
<br/>Vybor klubu podl'a clanku 14 Stanov KCHSK pri SPZ uklada Silvestrovi Pastvovi, (d'alej len ,,previnilec") clenovi Klubu chovatel'ov slovenskych kopovov (d'alej len ,,KCHSK"), tento disciplinarny trest:
<br/>pisomne pokarhanie
<br/>Disciplinarny trest je ulozeny za porusenie:
<br/>1.Stanov KCHSK pri SPZ
<br/>-clanok 6. Povinnosti clenov
<br/>c.) dodrziavaf a plnif uznesenia klubu, stanovy klubu a d'alsie predpisy prijate klubom
<br/>V
<br/>-clanok 14. Clenska disciplina
<br/>-Povinnosfou kazdeho clena klubu je vzorne reprezentovaf KCHSK na
<br/>kynologickych akciach vsetkeho druhu - vystavy, skusky, sufaze, ale aj pri vedeni svojich
<br/>psov na pol'ovackach. Clen klubu je povinny, okrem povinnosti uvedenych v bode 6,
<br/>dodrziavaf platny Chovatel'sky, Vystavny a Skusobny poriadok
<br/>r
<br/>2.a tym porusenia d'alsich internych predpisov SPZ, a to
<br/>a) Stanov SPZ schvalene MP SR dna 26.11.2007 pod cislom 4854/2007-720
<br/>-§ 7 ods. 1 pis. a) - clenovia SPZ sii povinni dodrziavaf pravne predpisy o
<br/>pol'ovnictve, zbraniach a strelive, ochrane prirody. veterinarne predpisy, Stanovy SPZ a
<br/>ostatne interne predpisy SPZ, plnif ulohy vyplyvajuce z tychto predpisov a uzneseni
<br/>organov SPZ
<br/>-§ 7 ods. 1 pis. c) - clenovia SPZ su povinni angazovaf a zucastnovaf sa aktivne
<br/>na praci v SPZ, zachovavat' disciplinu, plnif vsetky ulohy vyplyvajuce z clenstva
<br/>alebo zverenej funkcie a dosledne respektovat' pravidla obcianskej a pol'ovnickej
<br/>moralky
<br/>b). Statutu Kynologickej rady SPZ:
<br/>-§ 6 ods. 8 Povinnosti clenov
<br/>- dodrziavaf predpisy, uznesenia a prijate zasady suvisiace s clenstvom v klube a chovom psov
<br/>c) Organizacneho poriadku SKJ
<br/>- § 3 ods. 8 pism. b). Povinnosfou clenov je dodrziavaf predpisy, uznesenia a prijate zasady suvisiace s clenstvom v klube, v SKJ a chovom psov
<br/>
<br/>Uvedene pravne predpisy previnilec porusil tym, ze:
<br/>Clankami uverejnenymi na fore Pol'ovnickej Informacnej Databazy - slovensky kopov zo dna 25.8.2009 poskodil dobre meno KCHSK a samotneho plemena slovenskeho kopova a hrubo narusil medzil'udske vzt'ahy.
<br/>Odovodnenie
<br/>Vybor klubu na zaklade zapisnice zvyboru KCHSK zo dna 30.10.2009 zacal disciplinarne konanie z vlastneho podnetu listom. c. 2009/1-3/KCHSK zo dna 30.10.2009 proti previnilcovi Silvestrovi Pastvovi clenovi KCHSK.
<br/>Previnilec sa dopustil porusenia uvedenych pravnych noriem tym, ze clankami uverejnenymi na fore Pol'ovnickej Informacnej Databazy- slovensky kopov zo dna 25.8.2009 poskodil dobre meno KCHSK a samotneho plemena slovenskeho kopova a hrubo narusil medzil'udske vzt'ahy.
<br/>Na clanok uverejneny dna 25.8.2009 o 1233 hod. cit. " Verim tomii, ze vela z nasich dnesnych pdnov poradcov chovu neovldda an ten zdklady getietity. Skor riadia chovy pod/a svojich osobnych zdnjmov a predsta>, casto mylnych. Ake odborne predpoklady mnsi spinal' poradca chovu? Zo zdsadnych asi len byt clenom klubu a byt na torn to poste potvrdeny hlasovanim clenskej schodze. Kvalitne chovy sapresadia, a aj udrzia vzdy! A preco? Lebo sii a budii v rezii I'udi, ktori to vedia...a vsetkopre to robia. Nie preto, ze poradcom chovu bude Jozko Pucik alebo Ferko Mrk>icka! Poradca chovu by mal vedief chovatel'om poradit, nie rozhodovat' alebo diktovat'. Lebo v konecnom dosledku si zodpovednost za svoj chov nenesie nikto iny ako sdm chovatel'... "
<br/>reagoval uverejnenim svojho prispevku „Poradca chovu by mal vedief chovaiel'ovi poradit' a nie ako to je v pripade ndsho poradcu pre stredne a zapadne Slovensko. Na vystave v Dolnom Kubine sa neprisiel ani pozriei kit kruhu, v ktorom sa posudzoval slovensky kopov. Akopotom moze nabrat' skiisenosti, ked sa yhyba kontaktu s inymi chovatelmi??? ".
<br/>Nasledne uverejnil clanok, v ktorom uviedol ,,Pripomysleni do akehoprostredie by sa u pdna Pildta vrdtila - maly koterec, udupand hlina, rozpadajuca sa buda, o ktoru sa delili tri dospele sufy Hannoverskeho farbiara ajedna suka Alpskeho jaz'ecikoviteho durica - som sa rozhodol si ju nechat'. K tomu zavdzili aj slova mojej dcery, ze tam by ju aj tak znova bili a tyrali. Ak pan Pildt aj so synom predali viacej takychto "vycvicenych" psov viacerym polovmkom, potom nech sa necuduje, ze ho kritizuju a s mm aj rozhodcov, ktori tieto psy posudzovali. "
<br/>Previnilec bol vyzvany v sulade so Stanovami SPZ, Stanovami KCHSK, internymi predpismi SPZ a z dovodu hospodarnosti konania a nezafazovania jeho osoby aby si uplatni pravo ucastnika konania (vzniesf pripomienky, namietky, a pod.) - vyjadril sa pisomne pred vydanim rozhodnutia o udeleni disciplinarneho trestu v lehote do 3 dni odo dna dorucenia tohto oznamenia na dresu predsedu KCHSK. Previnilec na svoju obhajobu uviedol ,,V uvedenom zacati disciplinarneho konania chyba presne uvedenie porusenia medzil'udskych vztahov a vyjadrenie, cim som poskodil dobre meno KCHSK. Zdroven ziadam podl'a Stanov SPZ schvdlenych M7 SR registrovanych dna 30.11.2007 pod c. WS 1-909-90-41-10 § 6 Prdva clenov o yhotovenie kopie spisoveho materidlu k uvedenemu zacatiu disciplinarneho konania a zdpisnicii z vyboru KCHSK zo dna 30. JO. 2009. "
<br/>Na zaklade doruceneho ,,Odvolania sa proti zacatiu disciplinarneho konania" vybor KCHSK predvolal previnilca listom c. 2009/1 -3-2/KCHSK zo dna 24.11.2009 na riadne zasadnutie vyboru KCHSK konaneho sa 2.12.2009 v Levoci, zasadacka OkO SPZ, Nova ulica c. 6.
<br/>Previnilec bol nalezite pouceny o svojich pravach (§ 6 ods. 1 a § 7 ods. 3 Stanov SPZ), na tomto konani si mal uplatnif svoje prava clena KCHSK a podaf vysvetlenie
<br/>//
<br/>
<br/>k prebiehajucemu disciplinarnemu konaniu. Na toto konanie sa previnilec nedostavil a ani sa nalezite neospravedlnil.
<br/>Vybor KCHSK ako prvosrupnovy disciplinarny organ v danom pripade ulozil disciplinarny trest na zaklade spravnej uvahy v medziach platneho hmotneho prava / ust. clanku 14 Stanov KCHSK/.
<br/>Vzhl'adom na zavaznosf disciplinarneho previnenia, zavazne porusenie pravnych predpisov: Stanov KCHSK, Stanov SPZ, Statutu KR a Organizacneho poriadku SKJ, je urceny disciplinarny trest adekvatny zavaznosti porusenia povinnosti v takej miere, ktora ma odvratif previnilca od postupu, ktory uplatnil a prispief k tomu, aby buducnosti dodrziaval ustanovenia Stanov KCHSK, Stanov SPZ, ako aj ostatnych pravnych predpisov vydanych na ich zaklade.
<br/>Na zaklade uvedenych skutocnosti rozhodol disciplinarny organ tak, ako je uvedene vo vyrokovej casti tohto rozhodnutia.
<br/>Poucenie:
<br/>Podl'a casti A) Stanovy Klubu chovatel'ov slovenskych kopovov pri SPZ, cl. 10 Stanov klubu chovatel'ov slovenskych kopovov je mozne podaf odvolanie proti tomuto rozhodnutiu v lehote do 15 dni odo dna dorucenia na Dozornu radu KCHSK.
<br/>
<br/>
<br/>ILU6 CHOVATEIOV SLOVEKSKfCH KOPOVGV
<br/>pri Slovenskom pofovnfekom zvSze
<br/>
<br/>
<br/>[r] ----Povodny clanok z 25.8.2009----[/r]
<br/>
<br/>
<br/>V klubovom spravodaji cislo 2/2009 je uverejneny diskusny prispevok z konferencie pana Pilata starsieho. Citujem: "Dehonestujuce utoky na cinnost rozhodcov posobiacich na vychodnom Slovensku- rozhodovanie pod vplyvom alkoholu, ich predpojatost a nedoveryhodnost. "
<br/>Pan Pilat asi necital Klubovy spravodaj farbiarov z roku 2009, strana 127, kde sa pise o skupine zo Spisa. Citujem:" Tu vsak nemozem suhlasit s praktikami vykonavania PF a IHF.Taktiez predaj psov do zahranicia cez Militzera je neunosny. Vrcholom nevhodneho konania tejto skupiny chovatelov farbiara bola ucast na chovnom zvode vo Vratnej doline s privesom na prepravu psov od Militzera, cim bola vyprovokovana zbytocna polemika mezdi predstavitelmi zahranicnych klubov a vyborom KCHF o nelegalnom predaji farbiarov zo Slovenska. "
<br/>Dna 11. 7. 2007 som kupil Hannoversku farbiarku od menovaneho pana, ktorej majitei bol jeho syn, teraz hlavny poradca KCHSK. Farbiarka mala urobene skusky PF - II. cena, FSMP - I. cena, FD - II. cena. Vsetky skusky vykonane v Starej Lubovni. Podia predavajuceho pana Pilata farbiarka mala byt vycvicena na dohladavanie vsetkej raticovej zveri. Kvoli tomuto som ju aj za pomernu vysoku cenu kupil. Cenu radej nejdem uvadzat.
<br/>0 dva dni mi vola kamarat, ze strelil srnca, ktory odbehol od nastrelu cca 150 metrov, nech idem vyskusat farbiarku na dohladavanie. Na nastrele a stope bol dostatok farby, aj napriek tomu moja farbiarka nejavila o stopu ziadny zaujem. To sa zopakovalo v priebehu dvoch tyzdnov pri dalsom srncovi a troch lanstiakoch. Doma bola suka bojazliva, vacsinou zalezena v bude. Kamarati mi radili, nech suku vratim. Pri pomysleni do akeho prostredie by sa u pana Pilata vratila - maly koterec, udupana hlina, rozpadajuca sa buda,o ktoru sa delili tri dospele suky Hannoverskeho farbiara a jedna suka Alpskeho jazvecikoviteho durica - som sa rozhodol si ju nechat. K tomu zavazili aj slova mojej dvery, ze tarn by ju aj tak znova bill a tyrali. Pre jej vycvik som zohnal mladeho diviacika, postavil oplotok, tyzdenne sme robili az do 10 umelo zalozenych stop. Nakoniec sa mi so sukou podarilo urobit IHF skusky v III. cene pre kratku stopu.
<br/>Ak pan Pilat aj so synom predali viacej takychto "vycvicenych" psov viacerym polovnikom, potom nech sa necuduje, ze ho kritizuju a s nim aj rozhodcov, ktori tieto psy posudzovali.
<br/>