Potrebuješ trimovací nôž. Väčšina z tých čo sú na trhu je na nič, lebo srsť režú a nie vyšklbávajú. Sú skvelé na dokončenie úpravy psa, ale nie na základné trimovanie 2x do roka (ktoré máš zrejme na mysli). Dá sa to tiež robiť ručne, ale namakáš sa. Srsť vždy vyšklbávaj v smere rastu po malých chumáčikoch. Čím ide horšie, tým menších, inak to bude pre psa bolestivé a môžeš mu aj natrhnúť kožu, čo je určite nepríjemé, ale keď sa ti to podarí (lebo raz aj k tomu dôjde;)) tak sa nič neboj, v pohode sa to zahojí. Na začiatok je dobré počkať si na prezretú srsť, ktorá vypadáva takmer sama. Pri potiahnutí prstami sa ľahko vytrhávajú celé chmáčiky bez toho aby to bolo pre psa bolestivé. Srsť tejto kvality síce nedokážeš pekne vyšklbať a pravdepodobne sa dostaneš psovi až na kožu a bude nejaký čas trvať kým bude vyzerať ako tak k svetu, ale robí sa to ľahšie a na učenie je to vhodnejšie ako srsť v raste. Okrem toho týmto spôsobom sa zvyšuje kvalita srsti hrubosrstých plemien. Odkiaľ si? Ak chceš, zajtra mám čas a môžem ti to ukázať ak by si dobehol.
Dakujem za rady. Pravdu povediac, ja som to doteraz robil rucne a neviem preco, sklbal som proti rastu chlpkov. Mas pravdu, je to makacka:{ A ten vysledok aj tak nestoji za to. Asi by som si mal zaobstarat tie noznice, ibaze neviem, ako ich pouzivat. Ja som od Kosic, takze asi tak.
Pravdu podediac nevedel. Na toto trimovanie používame doma vyrobený "nôž" starý 20-30 rokov. O tých čo sú na trhu som použil slovo väčšinou aj keď sme zatiaľ taký nenašli, ale je možné že taký existuje. Až sa mi bude chcieť tak ho nafotím a hodím to sem.
Inteligentnejší pes ako pán.......
<br/>
<br/>Všimli ste si, že Jardov pes má vac rozumu ako samotný Jardo...... Jedine pes sa pozerá do objektívu........:D:D:D:D [img]www.polovnik.com/reportaze%20foto/V%FDstava%20psov/vystava/target16.html [/img]