Neviem,či sa k niečomu dostaneš, ja som to tiež hľadal, ale nikde som skúšobné poriadky nenašiel.Jedine skús na OkO SPZ, tam by ich mali mať na predaj, stoja okolo 100,-Sk.
Ešte jedna otázočka. Videl som taký aport, ako divá kačica. Bolo to z niakej tvrdenej peny, alebo také dačo. Ževraj sa dajú na to kúpiť arómy, ako napr.: pach kačice, alebo bažanta. Voní to ako normálna zver. Nevieťe kde by som to zohnal? Údajne na výstavách, ale že či nieje daky obchod, prípadne dáky internetový. Ďakujem.
na tuhle stránku je odkaz na té stránce co jsem zadal a na to že to je partner kaney tak jsou dost drahý pach bažanta v česku 200kč na slovensku 370 sk tak že při větší obědnávce se těch 250 kč za poštovný určitě vyplatí
kámoš jí dostal zadarmo v rámci reklamy tak jsem to čubě hodil a v pohodě to nosí ale už to uměla jinak já na tréning používám bažantí slepice těch mám dost z bažantnice tak jsem je přepachoval na kačenu a bylo:D jinak k vodě sebou tahám tady toho www.bracco.cz/?run=1&item=14228&ktg=40060[/]zde
moc na vodě není vidět tak musí hledat a je dost velkej do mordy tak to nutí pořádně držet ale jestli máš mladýho psa tak začni některým menším.Leon
Moj pes to ma uz urobene, ja som sa iba pytal ci niekto ma prakticku skusenost s ucenim psa na napachovanu atrapu z polystirenu (tu atrapu som videl tiez - len sa mi to nezda). Najlepsie nejake porovnanie, napr. jeden pes atrapa a druhy real kacica.
Čerstvo strelené je čerstvo strelené to žiadna atrapa nenahradía spoločný hon v bažantnici je tiež iné ako indivinduálna poľovačka. Tým som chcel napísať len to, že netreba zbytočne jasať, ak pes perfektne zvláda aport s atrapou, to je iba základ.
Niektorý skúsený cvičitelia cvičia s napachovanou atrapou, ale pred skúškami vždy strelia zver. S každého druhu po jednom kuse. Teplá zver je teplá zver. Pes ju vníma inak ako atrapu, alebo studenú zver.