Tento rok som bol na skúškach a bol tam novopečený vodič psa.Mal šikovného jazvečíka,bolo na ňom vidieť nervozitu.Rozhodca to zohľadnil a nepoškodil psíka,klobúk dolu. No zažil som aj to keď rozhodca tlačil dopredu svoje obľúbene plemeno psa,bol jeho chovateľ.Ale rozhodca taký alebo onaký ako napísal lubo1 svojho psa treba poznať.
Stefan dufam ze ta nebude otravovat , technicka otazka ohladom discipliny durenie na SD . kamarat bol na SD s tym ze na skuskach sa v pohone nenachadzali diviaky . znamka z durenia 2 zakruzkovany zajac ako durena zver hoci sa tam ziadne zajace nenachadzali . podla coho rozhodca znamkuje , ci len tak z brucha ?
Z brucha určite nie! Nakoľko skúšobný poriadok ponúka len dve možnosti, a) a b), keď v pohone sa nenachádzajú diviaky, tak durenie všetkej ostatnej zveri sa hodnotí ako a) zajac, líška.
<br/>Taká je prax.
Pedro, mrnava sa na polovackach uz konecne rozbehala. Dnes to uz bolo o inom, asi jej pomohlo to, ze vypracovala vlecku zajaca, ktory bol este zivy. Zadrhla ho a s velkou chutou aportovala. Mal si pravdu, len treba trpezlivost a vela prilazitosti, aby robila. Ostatnym takisto pevne nervy so svojimi selmickami;)
jedná sa o jagdterriera. Mám fenku - 5a pol mesiaca. Pocit z nej mám zatiaľ dobrý. Chcel by som aby si zvykala na spoločné poľovačky a pritom nechcem aby sa niečo v nej pokazilo :liar:
Zober ju na spoločnú na štand nie do pohonu neviem či sa bojí strielania daj na to pozor,ak sa pritrafí nejaký úlovok nechaj havka nech si trošku ovonia diviaka - líšku prípadne pošklbe pohlási vela chválenia do pohonu určite ešte nie caw.