Ono je to možná lepší, že to není nějakej "magor". Toho by jsi mohl jednou litovat. A hlavně, jak píšou chlapi níže, je to štěně. Většina jezevčíkářů co znám říká, že pes začne pořádně pracovat až přibližně ve třech letech.
<br/>Podle mě je třeba mu dávat co nejvíc příležitostí k rozvíjení ostrosti. Třeba Tě ve finále překvapí, tím co v něm je.
A ako sa prejavuje to, ze je malo ostry? Boji sa, alebo malo utoci, alebo ako? "Nedostatok" ostrosti moze byt aj napr. dosledok flegmetickej povahy. Odkial mas a po akych rodicoch to stena je? Ak mas o tom chut viac pokecat, tak napis na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Necitali ste knihu Vaclav Vochozka - Jezevcici v myslivecke praxi? Hovori ze v stenati treba najprv rozvinut lovecke vlohy a az potom cvicit poslusnost.
To máš pravdu ,ale niečo v tom psovi musí byť.Hravosť a ostrosť ho naučíš asi ťažko.
<br/>Je to už pomaly 2 roky, čo som kúpil šteňa jazvečíka ,ale z toho jazvečík v pravom slova zmysle nikdy nebude.
Mam tu knihu.... cital som, ale nesuhlasim! Mozno, ze panovi Vochozkovi sa to osvedcilo len preto, lebo inu metodu neskusil, mozno. Ale ako naucit psa privolanie, ked som ho najprv ucil durit?! Nie! To sa musi ucit priebezne, jedno z druhym!!! Inak to nejde, bohuzial;/
Ja tu knihu ocakavam tento tyzden, som na nu zvedavy Moj maly jazvec ma 10 tyzdnov a je velmi hravy, dokonca vcera uz aj obrechaval svoju hracku, je to taka mala kopka nervov. Uvidime co z neho vyrastie. Tiez myslim ze treba rozvijat lovecke vlohy sucasne s poslusnostou. Jazvecikom Zdar!
The Cat má pravdu, u jezevčíků obzvlášť. Já mám teriéry, je to zkoro to samé a poslušnost je u těchto psů důležitá, musí se vystavět vztah mezi vůdcem a psem, pokud ho necháš ať si prohání jak se mu zachce, tak tě bude za chvilku brat jenom jako toho co ho bere do lesa a lovit si bude posvojem
Myslím si, že každý psík je samostatná osobnosť a "dozrieva" v inom veku. Moja prvá jazvečíčka učila mňa - skrátka osobnosť. Ale pri perfektnej poslušnosti. Teraz mám ďalšie šteňa - foto v galerke - a tá je z celkom iného cesta. Aspoň sa tak javí. Až čas ukáže. Ale zatiaľ sa zdá, že nos má úžasný. Dúfam ,že to rozvinieme ako sa patrí!
Napriek tomu, ze ste tu knihu niektori citali, odporucam precitat este raz a pozorne. Je to jedna z velmi vydarenych knih o jazvecoch. Nie je ich vela a pouzitelnych pre polovnicku prax minimalne.
Takze z 3/4 som ju precital aj ja a musim povedat, ze je to vynikajuca kniha, velky priestor venovany vycviku vo veku stenata, tak isto aj vo veku dospievania. Velmi dobre spracovane, myslim, ze p. Vochozka je odbornik. PS: Pytliak pisal som ti mail, precital si ho? Dakujem!
Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať slečne Tatiane Sekerovej z obce Zálesie za gesto ktorého je schopný iba skvelí človek, ktorý má psíkov naozaj veľmi rád. Ďakujem.
<br/>M.Nagy