WD - 40 je olej na čistenie,nie je vhodný na kozerváciu,resp. na ošetrenie a uloženie,lebo viaže vodu.Ja používam GT-85 je to olej s obsahom teflónu,dobre čistí, konzervuje a odpudzuje statický prach.
U Frana sice za rovnaku cenu...ale ta je aka? Nedavno bola pultova nieco malo cez 60tis.,pre znamych a kamaratov okolo 55tis.,ak sa medzicasom nieco vyrazne nezmenilo.Takisto aj v Hermese v BA,zaklad 63tis.,avsak oni su vseobecne drahy obchod.
Chlapi, čo ste vlastníkmi guľovnice SAUER 202 - mám otázku: je pravda, že keď mám nabitú S202, zaistenú, natiahnem napináčik, potom odistím tú geniálnu sauerovskú poistku pred spúšťou a stlačím spúšť a zbraň nevystrelí - len cvakne napináčik?
<br/>Údajne treba najprv odistiť, potom natiahnuť napináčik a vystreliť. Tak nejako som sa to dočítal aj v anglickom návode na stránkach výrobcu.
<br/>Naozaj treba naťahovať napináčik až pri ODISTENEJ zbrani????8o Zdá sa mi to trochu nezvyčajné a možno aj nebezpečné - ja vždy na mojich zbraniach (samozrejme nie na Saueri) naťahujem napináčik pri ZAISTENEJ zbrani a až potom odisťujem a prípadne strieľam...
<br/>Ak je to pravda, tak ma to dosť sklamalo....:{:{
<br/>Elo
Ak je zistená flinta, a natiahnes napinak, neodistíš. Musis najprv napinak zrušiť či už cvaknutím alebo pomalým uvolnením spušte. Zrejme prave toto bol zámer výrobcu.
...no ja len vychádzam z mojej skúsenosti s ČZ 550, kde sa mi niekedy stávalo, že pri napínaní napináčiku sa napináčik "nezachytil" v prednej polohe a spúšť skočila späť. Nechcem si predstaviť, čo by to urobilo pri odistenej zbrani
<br/>A navyše sa mi to zdá dosť nepraktické - na jednej strane má SAUER "vymakanú" a bezhlučnú poistku, kedy možem odistiť len nadvihnutím ukazováku pri zalícenej zbrani a potom musím prehmatávať a napínať napináčik palcom? Alebo to ide napnúť aj potlačením ukazovákom dopredu - teda bez odlícenia zbrane?
Je to len otázka zvyku..ja som tiež na začiatku nechápal prečo nemôžem odistiť zbraň keď mám natiahnutý napinák, ale je to naozaj praktické a bezpečné...(mnoho nešťastí sa stalo,kvôli zabudnutému a natiahnutému napináku, najmä pri vybíjaní zbrane a pod.) Sauer to vyriešil dobre. Napinák natiahneš len pred streľbou, ak nevystrelíš a zaistíš, musíš ho najprv vypustiť, ináč zbraň neodistíš. Pri naťahovaní nemusíš prehmatávať, spúšť je relatívne blízko takže keď natiahnem palec, v pohode na napináčik dočiahnem. Dá sa to spraviť aj ukazovákom...S napináčikom aj bez má Sauer veľmi jemnú spúšť, tak sa nečudujem, že to vyriešili takto....
Je to vymyslené úplne skvele, ale to pochopíš až keď sa dve noci s tým pohráš na posede. Tiež mi chvíľu trvalo, kým som si zvykol na poistku a ten napináčik. Je to maximálne bezpečná záležitosť. Na ZKK sa mi stalo, že som po vybití zbrane zistil, že som mal napnutý napináčik a dosť som sa zľakol. Tu nič také nehrozí.
Absolútne súhlasím. Postup pri streľbe by mal byť vždy: najprv odistiť a napináčik až tesne pred streľbou. SAUER 202 je najpremakanejšia zbraň z akej som strieľal.