Popisem sposob nastrelenia gulovnice tak,ako to robi vetsina mojich znamych:
<br/> zoberie sa puska,doklady,2 krabicky nabojov a ide sa nastrelovat.Najlepsie dokde na druzstevne hnojisko alebo podobnu lokalitu,kde je to kvazi bezpecne.Posadka-2-3 muzi.Auto sa postavi tak 100 m od panelovej steny,na strechu sa hodi deka,na panel sa namaluje blatom kruh-do stredu sa prilepi hruda blata a test je ready.
<br/> Najlepsi strelec striela prvy.Beton lieta,tocitka sa pomaly zavaria a nie a nie sa trafit!Uz je to skoro tam,1 krabicka je fuc ale treba este 3 cvaky.O 5 minut dochadza aj druha,a nie a nie to dostat dieru do diery.Doladenie sa odklada na neurcito,ale trafit sa uz da.
<br/> Na vine je dalekohlad,hlaven,naboje,montaz,slnko,pod mrakom,vietor,poopicovy stav,len nie ten medzikus medzi pazbou a zemou.
<br/> Ja to zvyknem robit asi takto:skontrolujem zbran,poutahujem vsetke skrutky,pomedzi hlaven a pazbu skusim pretiahnut.pasik papiera-mal by prejst!Skusmo potrasiem optikou-ak rachoti,skoda nabojov,ak nie,dotiahnem vsetke skrutky na objimkach a nasadim optiku na pusku.Zafixujem zbran do stojana,zaostrim ,doladim na tercik na bielom podklade cez mieridla a vyvrt hlavne.Ak je to ok,sadnem,pusku opriem na podlozeny sacok s pieskom v miestekde je pri strelbe druha ruka a skusmo zamierim.Ak nemam pohodlie,upravim si polohu.Samozrejme,toto vsetko sa odohrava na strelnici.
<br/> Dam 1 ranu nasucho,koli overenu funkcie spuste.Skontrolujem cielovy priestor aby sa tam nikto nemotal-ak je to ok,nabijem priamo bo komory,zamierim,odpalim a dam esce 2 ranu.Malo by to byt v papieri-nedaleko od seba.Overim zasahy pozorovacim dalekohladom.Ak ich najdem,ok.Upnem zbran do stojana,zamierim do zamerneho bodu a urobim korekciu medzi tie dva zasahy.Vyberiem zbran zo stojana a dam este 1 ranu.3 rana by mala byt blizucko.Doladimpar cvakov,dasi test,ok-je to tam!
<br/> Odvetram hlaven aspon 5 minut naby schladla,precistim hlaven a dam este 1 ranu.Obvykle ide bokom.Znovu precistim,vychladim a skorigujem.BAC!!A je to tam.
<br/> Potom striela majitel zbrane.Ak to vie,zase zopakujem cely ceremonial a je to TAM!
<br/>Po 10 minutach vetrania a vycistenia da majitel 1 ranu.Obvykle staci 1-2 cvaky a sedi to TAM ako namalovane.
<br/> Prva rana ma najhorsiu balistiku ale je rozhodujuca.Preto nastrelujem pusky na "studenu hlaven"Vyplati sa to,hlavne ak sa striela na vecsie vzdialenosti. A vobec nejde o to aby sa trafil gombik od saka,na 100 m staci 5 cm-na bezne polovanie staci cez hlavu...
<br/> Samozrejme,da sa aj na trojlistok-ak je dobra konstelacia hviezd...?!
<br/> Ak som na nieco zabudol,poopravte ma,buem rad.Ak ma niekto lepsi recept,rad sa nieco priucim.
<br/> Post scriptum:nesetrite na puskohlade,skupy dva raz kupi!Vypomsti sa to na nabojoch,utrpeni zvere,stratenom case a krvnom tlaku.A nesetrite ani na montazi,plati to aj o nej.
<br/> Ak sa z tohto tu hocikto poucil,budem rad,ze som mohol pomoct radou.
<br/> Ak sa dobra vec podarila,LOVU ZDAR ,pekne zazitky a ciste rany!