Načo sa rozčuľovať. Potrebovali by sme osvetu minimálne o sile predvolebnej kampane, aby aspoň 1/3 národa pochopila ako to v skutočnosti je. Ľudia z mesta vidia vo vlkovi len chudáka, ktorý ide vyhynúť a banda ožranov z dediny ich likviduje aby si mohli "z chuti zastrieľať"
Teraz je asi "in" behať so zamasteným copom a šolavou bradou a trepať také drísty. Inak, Sme miluje tieto kraviny a tak vymývajú mozgy neznalej verejnosti. Ex post ma mrzí, že vôbec zareagujem, ale to mi vie tak dvihnúť tlak, že by ma asi rozdrapilo, keby som si neuľavil! ;/
Nuž tlak to musí dvihúť každému, kto aspoň troška vidí do problematiky. Obzvlášť keď sa tam do diskusie zapájajú ľudia, ktorí boli v prírode naposledy na školskom výlete. Podporovaní teóriami veľmajstra vlka Lukáča sa len utvrdzujú v tom čo sme to za zberba. Pričom vbehnúť do lesa a po ceste strácať odpadky-to je normálka, však to nerobia u seba v obývačke. Navyše väčšina takýchto ľudí ani nie je ochotná vypočuť si názor druhej strany a troška si vlastný názor zobjektívniť....ako som povedal, zbytočne mrhať energiou, vlkári s tým nič nespravia, môže ich aj roztrhnúť, poľovať budeme ďalej. A už lezú krkom mnohým aj na ministerstve(najmä po šaškárni v Tichej a Kôprovej doline,kde sa chceli len zviditeľniť), takže budú ich "návrhy" posudzovať s nadhľadom....
Máš pravdu, len si škodím na zdraví. Idem domov a dám si jedného myslivca a do skrine dám naftalín, aby mohli o mne písať len a len pravdu, t.j. že som ožran, čo zabíja všetko, čo je živé:]. Večer tu ešte kuknem. Majte sa...!
něco od nás www.ohz.cz/old_web/Zpravy/argumenty_myslivost.html[/]zde
<br/>a ani se nedivím že mají takové názory když až osm z deseti dětí ve věku kolem 12 let odpoví na dotaz kde se bere maso že se vyrábí v masně nebo v hypermárketu;/
Podobné články dokážu pekne dvihnúť adrenalín.... Výzva pre všetkých ortodoxných fanatických pseudoochranárov: predám spráchnivelý strom (ešte stojí na koreni) najvyššej ponuke, lykožrúti grátis, je možné sa o strom aj priviazať (min. dvaja).Súrne!!!! Kontakt: Ing. Lukáč. :D
To su ale riadne xoxotiny... Tak oni si ozaj myslia ze to polovnici mozu za nizsie stavy zveri...
<br/>Isto aj stavy drobnej zveri zdecimovali polovnici a nie chemizacia v druhej polovici minuleho storocia a velkoplosne hospodarstvo... Ale to ziadneho z nich nenapadne ked si dava do papule chlieb ... To su ludia ktori vidia len svoje a nenechaju prehovorit druhu stranu....je mi z toho na grc ;/;/
A kde v riti je reakcia SPZ???? Kde je správa v tlači, v telke, tu na databáze??? No kde? Moja viera v túto organizáciu rapídne klesá. Keby aspon na vlastnej stránke šírili osvetu ale tá stránka je mŕtva .... Hlavne že platy bežia ...
Vieš, mnohí z SPZ túto stránku aj čítajú, odznelo tu už mnoho nápadov a nie zlých. A aj tak sa nič nehýbe. Doplácať členské to áno-na to sa nájdu aj ľudia aj papier aj ochota. Ale tlačiť na televíziu a raz za čas odvysielať príspevok o škodách spôsobených vlkom,poslať článok napr.aj do spominaného Sme,urobiť raz za čas prezentácie v školách a medzi mladými ľudmi(rovnako ako robia nábor vlkári)na to akosi času neostáva. Pričom stačí to ľuďom len správne podať-nie pomocou odborno-náučných nudných reportáži, ale pútavejšou formou-zábery z poľovačky, prípadne zábery lovu vlkov s priloženými fotografiami strhnutých kusov a pri tom správny komentár. Ono mám pocit,že SPZ rieši dokola na snemoch tie isté témy..ako keby sa zasekli na začiatku 90.rokov.....
<br/>Celkovo nejako organizácia klesá-menej kontrolných strelieb, skoro žiadne podujatia(okrem Antola a pár oblastných)kde by sa ľudia zoznámili s prácou poľovníkov a poľovníci sa mohli stretnúť,žiadne zaujímavé strelecké či iné súťaže.Žiadny newsletter, žiadne informácie čo sa momentáône "deje",žiadna ochota niekde sa posunúť. Taktiež minimum odborných seminárov-napr.aj o budovaní strakolapov,umelých nôr a pod-presne tie veci, ktoré si vymieňame pomocou tejto stránky...